HomeHL-9Έλλειψη νερού στο Νέο Κοιμητήριο: Οι συγγενείς «ζητιανεύουν» νερό από τα καταστήματα

Έλλειψη νερού στο Νέο Κοιμητήριο: Οι συγγενείς «ζητιανεύουν» νερό από τα καταστήματα

Για να φροντίσουν την τελευταία κατοικία των αγαπημένων τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι κάτοικοι της πόλης του Ηρακλείου αντιμετωπίζουν ένα ακόμα πρόβλημα καθώς το νέο κοιμητήριο της περιοχής αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νερού.

Τους τελευταίους μήνες, οι συγγενείς που επισκέπτονται τις τάφους των αγαπημένων τους αντιμετωπίζουν αδιανόητες δυσκολίες λόγω της απουσίας νερού στον χώρο.

Η έλλειψη νερού στο Νέο Κοιμητήριο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα για τους επισκέπτες, οι οποίοι προσπαθούν να φροντίσουν τους τάφους των αγαπημένων τους. Η ανυπαρξία νερού καθιστά αδύνατη τη διατήρηση του τόπου, τον καθαρισμό των μνημείων και την ανανέωση των λουλουδιών.

Η κατάσταση αυτή προκαλεί δυσαρέσκεια και αγανάκτηση στους κατοίκους της πόλης, που βρίσκονται ανήμποροι να παράσχουν την απαραίτητη φροντίδα στις τελευταίες κατοικίες των αγαπημένων τους.

Μάλιστα, πολλοί συγγενείς «ζητιανεύουν» νερό από τα καταστήματα έξω από το νεκροταφείο, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, και να σημειωθεί πως οι καταστηματάρχες με ευχαρίστηση δίνουν από το νερό τους, αλλά αυτό δεν καθιστά λύση του προβλήματος με το νερό.

Παράλληλα, το πρόβλημα της έλλειψης νερού στο κοιμητήριο αντικατοπτρίζει τις πολυάριθμες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πόλη του Ηρακλείου γενικότερα.

Είναι σαφές πως σε περίοδο που η βελτίωση της υποδομής και η εξέλιξη των υπηρεσιών είναι ουσιαστικής σημασίας, η έλλειψη νερού σε έναν τόσο σημαντικό τομέα όπως το κοιμητήριο είναι ανεπίτρεπτη.

Είναι αναγκαίο άμεσα να αναζητηθεί λύση στο πρόβλημα αυτό, προκειμένου οι συγγενείς να μπορούν να τιμήσουν τη μνήμη των αγαπημένων τους χωρίς τα περιττά εμπόδια που προκαλεί η έλλειψη νερού.

Οι δημοτικές αρχές πρέπει να αναλάβουν δράση και να διασφαλίσουν την παροχή νερού στον τομέα αυτόν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή η επείγουσα κρίση.

Εν κατακλείδι, η έλλειψη νερού στο νέο κοιμητήριο του Ηρακλείου αποτελεί μία από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη. Η κατάσταση αυτή απαιτεί άμεση δράση, αλλά και συνολική αντιμετώπιση των δομικών και οργανωτικών προβλημάτων που επηρεάζουν την πόλη. Μόνο μέσα από ενσυναίσθηση μπορεί να δημιουργηθεί ένα πιο βιώσιμο και ανθρώπινο περιβάλλον για όλους τους κατοίκους του Ηρακλείου.

Αλκινόη Μοσχίδου

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση