HomePost ItΚοινωνικό φροντιστήριο: «Αυτό το πείραμα έγινε επιτυχημένος θεσμός»

Κοινωνικό φροντιστήριο: «Αυτό το πείραμα έγινε επιτυχημένος θεσμός»

Τι δηλώνει η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την ολοκλήρωση μιας ακόμη χρονιάς λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ένας ακόμα κύκλος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου, έκλεισε φέτος με επιτυχία. Όταν αυτή η δράση ξεκίνησε το 2015 μπορούμε να πούμε, πως ήταν απλώς ένα πείραμα. Πάντα όμως και οι πλέον ριψοκίνδυνες δράσεις, όταν στηρίζονται στο όραμα, την κοινωνική προσφορά και έχουν το βλέμμα στο μέλλον, επιτυγχάνουν. Σήμερα, δικαιούμεθα νομίζω να ισχυριστούμε, ότι αυτό το πείραμα έγινε επιτυχημένος θεσμός. Ο αριθμός των εισακτέων κάθε χρόνο, το αποδεικνύει.

Με την ιδιότητα της Αντιδημάρχου Παιδείας, θέλω πρώτα από όλα να συγχαρώ τα παιδιά, που πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η χαρά και η περηφάνεια τους είναι και δικά μας συναισθήματα. Στους υποψήφιους που δεν τα κατάφεραν έχω να απευθύνω μια παραίνεση : Ο επιμένων νικά. Αλλά  να προσθέσω επί πλέον, ότι η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες και ότι η μοναδική χαμένη μάχη είναι αυτή που ποτέ δεν δώσαμε.

Ευχαριστώ θερμά τους εθελοντές καθηγητές και τους συγχαίρω για την προθυμία και την αποτελεσματικότητα τους. Τα μαθήματα τους δεν περιελάμβαναν μόνον τη διδακτέα ύλη. Ήταν κυρίως μαθήματα ήθους και παραδείγματος για τη ζωή.

Η περίοδος την οποία διανύουμε, δεν επιτρέπει δυστυχώς τις διοργανώσεις προηγούμενων ετών.  Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει υποτίμηση της δράσης. Υποσχόμεθα, ότι οι ανάλογες βεβαιώσεις για την προσφορά τους, θα δοθούν κανονικά στους διδάσκοντες».

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση