HomeHL-WorldΟχάιο: 19χρονη σκότωσε το αγόρι της και έναν φίλο του ρίχνοντας το αμάξι της σε τοίχο με 160 χλμ/ώρα

Οχάιο: 19χρονη σκότωσε το αγόρι της και έναν φίλο του ρίχνοντας το αμάξι της σε τοίχο με 160 χλμ/ώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποινή κάθειρξης από 15 έτη έως ισόβια επιβλήθηκε στη 19χρονη Μακένζι Σιρίλα από το Οχάιο, αφού βρέθηκε ένοχη για τον φόνο του αγοριού της και ενός φίλου του τον Ιούλιο του 2022, όταν έριξε επίτηδες με μεγάλη ταχύτητα το αυτοκίνητό της – στο οποίο επέβαιναν οι δυο νεαροί – πάνω σε τοίχο.

Εχθές, Δευτέρα, η νεαρή γυναίκα έβαλε τα κλάματα ακούγοντας την ποινή που της επέβαλε το δικαστήριο για τη δολοφονία του 20χρονου Ντόμινικ Ρούσο και του 19χρονου φίλου του Ντάβιον Φλάναγκαν.

«Είχε μια αποστολή, και την εξετέλεσε με ακρίβεια. Η αποστολή της ήταν ο θάνατος» είχε πει η δικαστής Νάνσυ Μάργκαρετ Ρούσο (απλή συνωνυμία με το θύμα) κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας για την ενοχή της Σιρίλα πριν από μερικές ημέρες. «Οι ενέργειές της ήταν ελεγχόμενες, μεθοδικές και εσκεμμένες. Δεν πρόκειται για ένα περιστατικό απρόσεκτης οδήγησης. Πρόκειται για φόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένα από τα πιο πειστικά στοιχεία για την ενοχή της νεαρής γυναίκας, που την εποχή του φόνου ήταν 17 ετών, ήταν το βίντεο που τη δείχνει να επιτανύνει το Toyota Camry της με σκοπό να συγκρουστεί με τοίχο εμπορικού κτιρίου. «Πρόκειται για ένα βίντεο που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας» σημείωσε η δικαστής, αναφερόμενη στον απόλυτο τρόμο που πρέπει να βίωσαν οι δυο νεαροί άνδρες τις τελευταίες τους στιγμές.

Όπως σημειώνει το Law and Crime, η ποινή που επιβλήθηκε στην 19χρονη και της επιτρέπει να υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης σε 15 έτη είναι λιγότερο αυστηρή απ’ ό,τι αναμενόταν, αφού η δικαστής Ρούσο συμφώνησε με τη θέση της εισαγγελικής Αρχής ότι η δράστιδα δεν έχει μετανιώσει για το έγκλημά της. Πριν απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος της τον περασμένο Νοέμβριο, η Σιρίλα είχε θεαθεί να διασκεδάζει σε συναυλία με το αναπηρικό της καροτσάκι, το οποίο χρησιμοποιούσε κατά την ανάρρωσή της μετά την ολέθρια σύγκρουση. Το διάστημα μετά το ατύχημα έψαχνε δουλειά ως μοντέλο, θέλοντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς παρουσίασαν στοιχεία στο δικαστήριο που έδειχναν ότι η 17χρονη τότε κοπέλα είχε απειλητική και επικίνδυνη συμπεριφορά απέναντι στο αγόρι της. Η νεαρή είχε απειλήσει τον 20χρονο σε προηγούμενο καυγά που είχαν μέσα στο αυτοκίνητό της ότι θα προκαλούσε επίτηδες τροχαίο, ενώ μάρτυρες κατέθεσαν ότι την είχαν δει και να τον χτυπάει, με τον ίδιο να αποχωρεί για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Σιρίλα συστηματικά έβριζε και απειλούσε το θύμα, προκαλώντας ζημιές σε περιουσιακά του στοιχεία. Πριν το τραγικό του τέλος ο Ντόμινικ δίσταζε να την αφήσει να έρθει στο σπίτι του, κάτι που προκαλούσε ακόμα χειρότερα ξεσπάσματα οργής από τη νεαρή.

Η γυναίκα έκανε ανοιχτά χρήση ναρκωτικών, ενώ είχε ισχυριστεί σε βίντεό της στο TikTok ότι «είναι από αυτές τις γυναίκες που μπορούν να πάρουν πολλές ουσίες και να μην πεθάνουν».

Περίπου μια εβδομάδα πριν ρίξει επίτηδες το αμάξι της πάνω στον τοίχο με 160 χλμ/ώρα, η κοπέλα είχε κάνει πολλές φορές την ίδια διαδρομή, πιθανόν για να κάνει «πρόβα» πριν τη δολοφονία του αγοριού της, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο. Εμπειρογνώμονας που εξέτασε το αυτοκίνητο κατέθεσε ότι τις στιγμές πριν τη σύγκρουση το γκάζι ήταν πατημένο τέρμα και δεν υπήρξε η παραμικρή εφαρμογή φρένου.

Η ίδια η Σιρίλα από τη μεριά της ισχυρίζεται ότι η σύγκρουση ήταν ένα τραγικό δυστύχημα, για το οποίο και η ίδια είναι συντετριμμένη. «Μακάρι να μπορούσα να θυμηθώ τι συνέβη» είπε η 19χρονη χθές στο δικαστήριο, ισχυριζόμενη ότι ο Ντόμινικ Ρούσο ήταν η «αδελφή ψυχή» της και δεν θα σκεφτόταν ποτέ να του κάνει κακό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση