HomeHL-9Κύκλωμα ναρκωτικών: Στο Ηράκλειο ο 46χρονος από τη Ζάκυνθο – Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη

Κύκλωμα ναρκωτικών: Στο Ηράκλειο ο 46χρονος από τη Ζάκυνθο – Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη

Επί 4 μήνες έκανε… χρυσές δουλειές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Πέμπτη 24/8 αναμένεται ο 46χρονος να απολογηθεί στον ανακριτή, αφού πήρε προθεσμία σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 46χρονος έφτασε στο Ηράκλειο με πλοίο της γραμμής και σήμερα να οδηγηθηκε ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τα όσα κατηγορείται.

Ο 46χρονος ήταν ο άνθρωπος που έστελνε χασίς στην Κρήτη και παραλάμβανε από τα υπόλοιπα αρχηγικά μέλη του Ηρακλείου ποσότητα κοκαΐνης προκειμένου να τη «σπρώξει» στην αγορά της Ζακύνθου.

Όλο το ιστορικό

Επί 4 μήνες έκαναν… χρυσές δουλειές τα μέλη του κυκλώματος που ασχολούνταν με τη διακίνηση ναρκωτικών σε Ηράκλειο, Λασίθι και Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει συνολικά 10 άτομα και έχουν επιβεβαιώσει πάνω από 300 αγοραπωλησίες με δεκάδες πελάτες ενώ η λεία τους ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η αρχή της εγκληματικής δράσης

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο όταν ένας 36χρονος άνδρας αποφάσισε να προχωρήσει στην δημιουργία ενός «δικτύου» διακίνησης ναρκωτικών – κοκαΐνη και χασίς – στο Ηράκλειο, το Λασίθι αλλά και τη Ζάκυνθο.

Στενός συνεργάτης του έγινε ένας 46χρονος ο οποίος μένει στη Ζάκυνθο και είχαν οργανώσει να στέλνει στην Κρήτη ποσότητα χασίς και να παραλαμβάνει από το Ηράκλειο ποσότητα κοκαΐνης.

Σε αυτό το δίδυμο προστέθηκε ένας 77χρονος ο οποίος αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στο δίκτυο για τη φύλαξη αλλά και την παραλαβή των δεμάτων με χασίς.

Παράλληλα, ενεργό και εξίσου σημαντικό ρόλο, είχε μία 19χρονη η οποία ήταν η «μεταφορέας» καθώς εκείνη πήγαινε συχνά ταξίδια στη Ζάκυνθο μεταφέροντας βαλίτσες με κοκαΐνη και παραλαμβάνοντας το χασίς.

Η δημιουργία «υποομάδας»

Ο 36χρονος όμως φαίνεται πως είχε δημιουργήσει και μία υποομάδα που είχε τον αποκλειστικό ρόλο της διακίνησης του χασίς στην περιοχή του Ηρακλείου.

Με βασική αγορά, τα Μάλια, ο 36χρονος είχε βρει έναν 38χρονο Αλβανό ο οποίος είχε τον ρόλο να οργανώνει το πελατολόγιο και το «σπρώξιμο» του χασίς στην αγορά.

Σε αυτή τη δράση φαίνεται να βοηθούσαν πέντε ακόμα άτομα μεταξύ των οποίων ένας 28χρονος Αλβανός και ένας 21χρονος Έλληνας.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την πολύμηνη έρευνα ο 38χρονος παραλάμβανε το χασίς από τον 36χρονο «εγκέφαλο» και στη συνέχεια το μοίραζε και το έστελνε με τους βοηθούς του σε μπαρ των Μαλίων, σε άλλους πελάτες αλλά και στους χρήστες του Λασιθίου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση