HomeHL-9Η ΕASA Θα «ξεσκονίσει» το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Η ΕASA Θα «ξεσκονίσει» το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Aπό σήμερα και για αρκετές μέρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει τα υψηλότερα πρότυπα λειτουργίας, ασφάλειας και ποιότητας εξυπηρέτησης για τους επιβάτες και το προσωπικό, η ΕΑSA (“Ευρωπαϊκή ΥΠΑ”) ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει εκτενείς ελέγχους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» για αρκετές μέρες, με στόχο να αξιολογήσει και να βελτιώσει τη συνολική λειτουργία του αεροδρομίου.

Ο έλεγχος αυτός θα επικεντρωθεί σε πολλούς τομείς, αναζητώντας να αποτυπώσει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του αεροδρομίου. Ανάμεσα στους τομείς που θα εξεταστούν, συμπεριλαμβάνονται:

Λειτουργία και Ασφάλεια: Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στην αξιολόγηση της λειτουργίας του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών ελέγχου, επιβίβασης και αποβίβασης. Επίσης, η ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού θα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας στην αξιολόγηση.

Εξυπηρέτηση Επιβατών: Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν επίσης στην εμπειρία των επιβατών. Περιλαμβάνει την αξιολόγηση της διαδικασίας ελέγχου ασφαλείας, τις υπηρεσίες στον χώρο αναμονής και τη γενική ευχρηστία και άνεση για τους ταξιδιώτες.

Προσβασιμότητα για ΑμεΑ: Ένας σημαντικός παράγοντας της αξιολόγησης θα είναι η προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρίες. Θα εξεταστεί η παροχή κατάλληλων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών που θα διευκολύνουν την μετακίνηση και την εξυπηρέτησή τους.

Οι εκπρόσωποι της EASA πιστεύουν ότι οι έλεγχοι αυτοί δεν αποσκοπούν μόνο στην ανίχνευση ενδεχόμενων προβλημάτων, αλλά και στην προώθηση των βέλτιστων πρακτικών και της βελτίωσης της γενικής εμπειρίας των ταξιδιωτών. Αυτή η πρωτοβουλία επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Ευρώπης για την προώθηση της αριστείας στον τομέα της αεροπορίας και της ταξιδιωτικής εμπειρίας γενικότερα.

Οι ελεγκτές αναμένεται να «ξεσκονίσουν» κυριολεκτικά το αεροδρόμιο, ανιχνεύοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για βελτίωση. Η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στην τοπική αεροπορική κοινότητα όσο και στη γενική ανταγωνιστικότητα του αεροδρομίου στο διεθνές περιβάλλον.

Με την ανακοίνωση αυτή, η ΕΑΣΑ δίνει ένα σαφές μήνυμα ότι η ποιότητα, η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των επιβατών παραμένουν στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της. Με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, η αναμενόμενη επιτυχία αυτής της αξιολόγησης μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για μια ακόμη αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου στον χάρτη της ευρωπαϊκής αεροπορίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση