HomeΕΛΛΑΔΑΝέα Φιλαδέλφεια: «Πρόβα» τα μέτρα του Σαββάτου στην ΟΠΑΠ Arena

Νέα Φιλαδέλφεια: «Πρόβα» τα μέτρα του Σαββάτου στην ΟΠΑΠ Arena

Συγκίνηση για τον αδικοχαμένο Μιχάλη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενός λεπτού σιγή κι έπειτα το γήπεδο σείστηκε από το σύνθημα “Μιχάλη ζεις, για πάντα ΑΕΚτζής”. Τεράστια πανό με την φωτογραφία του δολοφονημένου από χούλιγκαν Μιχάλη Κατσούρη δέσποζαν στο ΟΠΑΠ Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στις κερκίδες η μητέρα, ο αδελφός του, θείοι και ξαδέλφια, μαυροφορεμένοι. Πριν ξεκινήσει ο αγώνας, τα φώτα έσβησαν και τα μάτριξ πρόβαλαν ένα συγκινητικό βίντεο αποχαιρετισμού με τους φιλάθλους όρθιους να τραγουδούν γαι τον Μιχάλη, την ώρα που η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα άφηνε λουλουδια μπροστά στη φωτογραφία.

Οι παίκτες των κιτρινόμαυρων αφιέρωσαν την ιστορική πρόκριση στα play off του Champions League, στον Μιχάλη Κατσουρή. Ο προπονητής της ομάδας Ματίας Αλμέιδα, μετά την λήξη του αγώνα, σήκωσε ψηλά την φανέλα με το νούμερο 21 και το όνομα του Μιχάλη κάνοντας τους πάντες να τον χειροκροτήσουν.

Αργότερα στον λογαριασμό του στο Instagram ανέβασε μια φωτογραφία, που είχε τραβηχτεί πριν λίγους μήνες στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα, τότε που κανείς δεν γνώριζε όσα θα συμβούν και ο ίδιος μαζί με τον Μιχάλη Κατσούρη, χαμογελούσαν στον φακό. «Αυτή η επιτυχία είναι αφιερωμένη στον Μιχάλη», γράφει στην συγκινητική του ανάρτηση.

Ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, Σέργιο Αραούχο, την στιγμή που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σχημάτισε με τα χέρια του το γράμμα Μ, αφιερώνοντας το γκολ στον Μιχάλη, όπως ακριβώς είχε κάνει και πριν ένα χρόνο όταν σκόραρε και σχημάτισε το Α για τον αδικοχαμένο Άλκη… στην συνέχεια ύψωσε την κίτρινη φανέλα με το νούμερο 21 και το όνομα του Μιχάλη στον ουρανό. Στο τέλος του παιχνιδιού συνάντησε την μητέρα του δολοφονημένου φιλάθλου της Ένωσης.

“Όπως είπα και στη μητέρα του Μιχάλη, λυπάμαι. Της είπα ότι στεναχωριέμαι πολύ που εμείς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι για 90 λεπτά μέσα στο γήπεδο. Πραγματικά στεναχωριέμαι και ζήτησα και συγγνώμη γιατί όλοι στο ποδόσφαιρο έιμαστε εγωιστές. Να το δούμε όλοι σαν παιχνίδι, γιατί αν δεν υπάρχει αυτή η βία το ποδόσφαιρο θα είναι ακόμη καλύτερο και για τη χώρα και θα παίζουμε λιγότερα προκριματικά οι ομάδες που θα βγαίνουν στην Ευρώπη” είπε ο Αραούχο.

Στο σημείο κοντά στο περίπτερο που κατέρρευσε από ακατάσχετη αιμορραγία, φίλαθλοι άναψαν κεριά δίπλα στην φωτογραφία του, άφησαν λουλούδια, κιτρινόμαυρα κασκόλ, και μηνύματα σε ένα πρόχειρο μνημείο εις μνήμην του. Μετά το τέλος του ματς η μητέρα και ο θείος του Μιχάλη, πήγαν στα αποδυτήρια και ευχαρίστησαν τους παίκτες.

Απέδωσαν τα μέτρα της ΕΛΑΣ

Χιλιάδες αστυνομικοί απο νωρίς βρίσκονταν επί ποδός για τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα περιμετρικά του γηπέδου και κανείς δεν μπορούσε να περάσει αν δεν διέθετε εισιτήριο. Όλοι υποβάλλονταν σε σωματικό έλεγχο , οι τσάντες ελέγχονταν ενώ τυχόν αντικείμενα που δεν επιτρέπονταν κατάσχονταν αμέσως.

Ήταν μία πρόβα για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας. Μόνο περιμετρικά του γηπέδου αναπτύχθηκαν 550 άντρες της Αστυνομίας από διάφορες Υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας και από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. μετέδιδε εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Από τους συνεχείς προελέγχους που πραγματοποιούνταν στους γύρω δρόμους από το γήπεδο της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της ασφαλούς διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα, εντοπίστηκαν συνολικά πέντε άτομα που κρίθηκαν ύποπτα. Οι τρεις συνελήφθησαν επί τόπου. Ένας 17χρονος που είχε πάνω του μαχαίρι , ενας 45χρονος που είχε πάνω του καπνογόνο και ένας 21 ετώ με ποσότητα κάναβης. Σχηματίστηκε δικογραφία και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

ertnews.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση