HomeHL-SportsΟΦΗ – Αρης 3-2

ΟΦΗ – Αρης 3-2

Ο Νέιρα στο 91' υπέγραψε το καλύτερο ματς της πρεμιέρας!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, ΟΦΗ, προηγήθηκε 2-0 στο 38′, ο Αρης είχε την ψυχική δύναμη να ισοφαρίσει με γκολ των Μορόν, Φαμπιάνο, αλλά ο Νέιρα στο 91′ καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα στο καλύτερο ματς της πρώτης αγωνιστικής – Δυο δοκάρια ο Πάλμα (19′, 86′)!

Τρομερό παιχνίδι έγινε στην Κρήτη όπου ο ΟΦΗ έδειξε ότι είχε στα χέρια του τη νίκη όταν προηγήθηκε με τα γκολ των Ντίκο, Θοράρινσον αλλά ο Άρης αν και βρέθηκε στο καναβάτσο επέστρεψε με τα τέρματα των Μορόν, Φαμπιάνο, είχε και τα δοκάρια του Λούις Πάλμα αλλά στο τέλος έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι.

Ο άνθρωπος που αποθεώθηκε κατά την είσοδό του στον αγωνιστικά χώρο, ο Νέιρα, έμελλε να κρίνει και το παιχνίδι καθώς το δικό του γκολ στις καθυστερήσεις έφερε το 3-2 και τη νίκη για τους Κρητικούς.

 Έτσι έπαιξαν…

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας επέλεξε εννιά παλιά πρόσωπα στο αρχικό σχήμα της ομάδας του επενδύοντας ουσιαστικά στη συνοχή τους. Στην αμυντική τριάδα αγωνίστηκαν οι Βούρος, Καρώ και Λαμπρόπουλος με τους Λάρσον, Θοράρινσον σε ρόλο full back, τους Γκαγέγκος-Μεγιάδο αμυντικούς χαφ, πίσω από τους δημιουργούς Γκαγέγκος, Μπάκιτς, Τοράλ και τον Ντίκο

 Συγκριτικά με την 11αδα του δεύτερου αγώνα με τη Ντινάμο Κιέβου, ο Τόλης Τερζής προχώρησε σε μια αλλαγή καθώς επέλεξε τον Λούκας Ρουπ για παρτενέρ του Βλάντιμιρ Νταρίντα στη γραμμή των δημιουργικών εσωτερικών μέσω καθώς ο Ζαν Ζουλ διατηρήθηκε στον ρόλο του μοναδικού «κόφτη» στο 4-1-4-1 του Αρη.
Η αμυντικά τετράδα δεν άλλαξε (Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι) ομοίως και η επιθετική τριάδα (Πάλμα, Μορόν, Κάρλσον).
Ο Ντίκο εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη του Άρη

Παρότι τα πρώτα δέκα λεπτά δεν εμπεριείχαν τη μεγάλη φάση, ο αγώνας είχε καλό ρυθμό και μια υποψία φάσης με τον Κάρλσον στο 11ο λεπτό κι ένα σουτ του Μορόν από τα 25 μέτρα, πέντε λεπτά αργότερα.

Στην πρώτη στιγμή του στο παιχνίδι, ο ΟΦΗ βρήκε γκολ με τον Ντίκο σε μία φάση η οποία ξεκίνησε από βολέ του Μανδά και κατέληξε στο να πλασάρει ο επιθετικός των Κρητικών τον Χουτεσιώτη υπό το βλέμμα δύο παικτών του Άρη (17’).

Οι «κίτρινοι» διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Ντίκο στον Οντουμπάτζο και για την ακρίβεια ότι τον έριξε κάτω για να τον βγάλει από τη διεκδίκηση της μπάλας. Για τον Άρη απαιτούταν αντίδραση και στο 19’ ο Λούις Πάλμα έκανε τη γυριστή κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στην εσωτερική πλευρά του δοκαριού για να απομακρύνει ο Μανδάς υπό τις έντονες διαμαρτυρίες του 23χρονου επιθετικού υποστηρίζοντας ότι η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος.

Η… καμία παρέμβαση του Διαμαντόπουλου από το VAR προφανώς έδειξε ότι δεν είχε περάσει.

Ο Θοράρινσον εξέθεσε την «κίτρινη» άμυνα

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε προϊόντος του χρόνου υπό την έννοια ότι ο ΟΦΗ προσπάθησε και πίεσε τον Άρη από ψηλά, οι «κίτρινοι» δεν είχαν πρόβλημα στη διαχείριση της πίεσης αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν δημιουργικοί.

Για να φτάσουμε στο 38ο λεπτό όπου και πάλι η άμυνα του Άρη εκτέθηκε καθώς μετά από μια μπαλιά από τον χώρο του κέντρου και επαφή με το κεφάλι του Ντίκο, ο Θοράρινσον έγινε κάτοχος της μπάλας από την αριστερή πλευρά, σούταρε, τον ευνόησε η κόντρα στο πόδι του Φαμπιάνο κι έτσι οι Κρητικοί έκαναν το 2-0 (38’).

Η αντίδραση με Λορέν Μορόν

Ο Άρης και πάλι έψαξε αντίδραση και τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι. Δεν τα κατάφερε στο 40’ όπου ο Μορόν από το ύψος του πέναλτι είδε την μπάλα να κοντράρει σε σώματα αλλά ένα λεπτό αργότερα από την καταπληκτική κίνηση και πάσα του Μοντόγια, ο Ισπανός φορ δεν θα μπορούσε να αστοχήσει απέναντι στον Μανδά (2-1).

Το ημίχρονο έκλεισε με μια ακόμη ευκαιρία για τους «κίτρινους» με τον Νταβίντ Μόμπερκ Κάρλσον o οποίος στην κόντρα επίθεση έκανε το σουτ εντός περιοχής αλλά η μπάλα χτύπησε σε σώματα. Η δε τελευταία στιγμή για τον ΟΦΗ ήταν ένα σουτ του Λάρσον από τη δεξιά πλευρά σε μια φάση όπου ο Φεράρι ξέχασε τον Σκανδιναβό full back του ΟΦΗ.

Ο Μανδάς κράτησε το προβάδισμα

Ο Τόλης Τερζής προχώρησε στην αντικατάσταση του… άφαντου Ζουλ με τον Σέικ Ντουκουρέ στη βάση του άξονα και είδε την ομάδα του να εμφανίζεται πιο δραστήρια σε σχέση με τον ΟΦΗ καθώς απείλησε με τον Μοντόγια στο 50ο λεπτό αλλά και με εκτέλεση φάουλ ο Λούις Πάλμα στο 59’ όπου ο Μανδάς έπεσε εξαιρετικά στη γωνιά του και απομάκρυνε.

Ο ΟΦΗ ξεκάθαρα έδωσε χώρο στους «κίτρινους» ψάχνοντας την κόντρα επίθεση. Για παράδειγμα στο 63’ μια προβολή του Ντουκουρέ γλίτωσε τους «κίτρινους» καθώς πήρε την μπάλα από τα πόδια του Μπάκιτς καθώς ο τελευταίος θα έβγαινε σε τετ α τετ με τον Μανδά.

Φαμπιάνο και 2-2 μέσω VAR

Ο Άρης ανταμείφθηκε για την υπεροχή του στο δεύτερο ημίχρονο στο 68’ σε μία φάση όπου ο Φαμπιάνο – μετά από εκτέλεση φάουλ – κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και εκτέλεσε για το 2-2. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε καθώς εκτιμήθηκε ότι ο Βραζιλιάνος στόπερ ήταν εκτεθειμένος αλλά όταν οι γραμμές «ακούμπησαν» στο γήπεδο αυτό μέτρησε κανονικά και ο Άρης ισοφάρισε στο σκορ.

Εκεί οι γηπεδούχοι άλλαξαν λογική καθώς προσπάθησε να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο και απείλησαν μ’ ένα σουτ του Μπάκιτς λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή (74’).

Καθώς ο Ντίκο δεν ήταν δραστήριος, όσο στο πρώτο ημίχρονο, ο Ναμπράουσκας έριξε στο παιχνίδι τον Λούις Φελίπε με σκοπό να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Στο 82’ ο Νταρίντα είχε εύκολη εκτέλεση από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά το τελείωμά του ήταν απογοητευτικό.

Στο 83ο λεπτό το «Γεντί Κουλέ» σηκώθηκε στο πόδι καθώς ο Νέιρα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και τρία λεπτά αργότερα η έμπνευση του Λούις Πάλμα στην εκτέλεση φάουλ έπιασε στον ύπνο τον Μανδά αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ στάθηκε τυχερός καθώς η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του.

Και τελικώς, ο άνθρωπος ο οποίος αποθεώθηκε κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ήταν αυτός που έκρινε και το παιχνίδι. Ο Νέιρα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ξεχάστηκε απ’ όλους και με απλό πλασέ έκανε το 3-2. Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και 4ο γκολ στις καθυστερήσεις αλλά ο Οντουμπάτζο επί της γραμμής της εστίας έδιωξε την μπάλα.

Η τελευταία ευκαιρία για τον Άρη χάθηκε από τον Λορέν Μορόν στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Καρώ, Γκαγέγκος, Λάρσον, Πασαλίδης (ΟΦΗ), Φεράρι, Φαμπιάνο, Ρουπ (Άρης)

Ο MVP: Ο Ντίκο έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο αλλά αυτός που έβαλε τη σφραγίδα του στη νίκη του ΟΦΗ ήταν ο Νέιρα.

Στο ύψος του: Ο Λορέν Μορόν έκανε καλό παιχνίδι για τον Άρη αλλά δεν θα μπορούσε να παίξει και άμυνα.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Δεν ήταν μόνο τα πρόσωπα όσο τα κενά που είχε η άμυνα του Άρη είτε γιατί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους οι αμυντικοί χαφ είτε οι της τετράδας της άμυνας.

Η «γκάφα»: Στο 3ο γκολ του ΟΦΗ Οντουμπάτζο και Ντουκουρέ απλά είδαν τον Νέιρα να παίρνει θέση εντός μικρής περιοχής για να εκτελέσει.

 Ο Μανούχος έκανε λάθη και στις κρίσιμες αποφάσεις συμβουλεύτηκε το VAR.

Για παράδειγμα στη φάση όπου ο Αρης ζήτησε γκολ μετά από κεφαλιά του Πάλμα, στην αντίστοιχη γκολ του Ντίκο όπου οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν επιθετικό φάουλ αλλά και στο 2-2 του Φαμπιάνο όπου το τέρμα αρχικά ακυρώθηκε και στη συνέχεια μέτρησε μετά από παρέμβαση του VAR.

 Αποκτώντας προβάδισμα δύο τερμάτων ο ΟΦΗ φλέρταρε με την αυτοκτονία και ο δε Άρης επιστρέφοντας από την… κόλαση, άγγιξε την «ανάστασή του» αλλά τα αμυντικά κενά που είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τα πλήρωσε στο γκολ του Νέιρα.

Η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα βάσει ευκαιριών αλλά και… δοκαριών,

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον (83’ Αμπάντα), Βούρος, Κάρω (76’ Πασαλίδης), Λαμπρόπουλος, Μεγιάδο, Γκαγέγκος, Μπάκιτς (83’ Νέιρα), Τοράλ (61’ Μοσχέρα), Ντίκο (75’ Λούις Φελίπε)

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ζουλ (46’ Ντουκουρέ), Νταρίντα (90+3 Χριστοδουλόπουλος), Ρουπ (81’ Τζούρασεκ), Πάλμα, Κάρλσον (81’ Θαμόρα), Μορόν

Διαφήμιση
Διαφήμιση