HomeHL-GreeceΝέα Φιλαδέλφεια: Ταυτοποιήθηκαν 10 άτομα που συμμετείχαν στη φονική επίθεση

Νέα Φιλαδέλφεια: Ταυτοποιήθηκαν 10 άτομα που συμμετείχαν στη φονική επίθεση

Αναζητούνται κι άλλοι Κροάτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ταυτοποίηση 10 ατόμων ακόμη ατόμων που φαίνεται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, στα οποία δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής, έφτασαν οι Αρχές.

Μετά από εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού που έχει στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία, αναγνωρίστηκαν κι άλλοι από τους συμμετέχοντες στη φονική επίθεση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (7/8) στον περιμετρικό χώρο της «OPAP Arena» και είχε ως αποτέλεσμα στα επεισόδια που ξέσπασαν να τραυματιστεί θανάσιμα ο Μιχάλης Κατσουρής. Πρόκειται για νεαρά άτομα, όλοι ημεδαποί, οπαδοί άλλης ελληνικής ομάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, μέσα στις επόμενες ώρες έρχονται νέα εντάλματα τα οποία αφορούν Έλληνες χούλιγκαν, οι οποίοι συνέδραμαν τους Κροάτες κατά τη διάρκεια της φονικής -όπως εξελίχθηκε- επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παράλληλα, αναζητούνται και άλλοι Κροάτες χούλιγκαν, οι οποίοι είχαν κάνει το ταξίδι από το Ζάγκρεμπ μέχρι την Αθήνα. Μάλιστα, υπάρχει αισιοδοξία πως σύντομα θα υπάρξει ταυτοποίηση των στοιχείων τους, ειδικότερα του ατόμου που φαίνεται σε πολλά βίντεο να χτυπά με ένα κοντάρι τον άτυχο Μιχάλη, ο οποίος άφησε το μοιραίο εκείνο βράδυ την τελευταία του πνοή σε ηλικία 29 ετών.

Νέα Φιλαδέλφεια: Πώς ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. τον Έλληνα οπαδό που συνελήφθη

Άλλωστε, είχε ήδη γίνει γνωστό πως θέμα χρόνου θεωρείται η ταυτοποίηση των εγχώριων οπαδών που συμμετείχαν στη φονική καταδρομική του φασιστικού τάγματος των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο πλαίσιο αυτό και έπειτα από την αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού, οι Αρχές ταυτοποίησαν και εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον Έλληνα οπαδό, ο οποίος φέρεται να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην καθοδήγηση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα στενά του Περισσού και της Νέας Φιλαδέλφειας, με τελικό προορισμό την «OPAP Arena».

Ο 43χρονος υποστηρικτής του Παναθηναϊκού, με… πλούσιο παρελθόν, θα οδηγηθεί στον ανακριτή την Τρίτη 22 Αυγούστου. Κατηγορείται -μεταξύ άλλων- για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία, οπλοχρησία. Όλες οι πράξεις είναι φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση