HomeΕΚΛΟΓΕΣΣε Καλλιθέα και Πρασσά η Υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου, Μαρία Καναβάκη

Σε Καλλιθέα και Πρασσά η Υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου, Μαρία Καναβάκη

Συναντήθηκε με τους κατοίκους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τους κατοίκους και τους προέδρους των Πολιτιστικών συλλόγων Καλλιθέας και Πρασσάς, είχε την Παρασκευή 18-8, η Υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου, Επικεφαλής του Συνδυασμού «Ηράκλειο για Σένα», κ. Μαρία Καναβάκη συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του Συνδυασμού της.

Όπως τονίστηκε, ο οικισμός της Καλλιθέας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε αρχαιολογικές ζώνες που ξεκινούν από την περιοχή του Σκαλανίου και, παράλληλα, περικλείεται  από στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου. Η κ. Καναβάκη ενημερώθηκε για την αδυναμία ανάπτυξης της περιοχής τόσο προς τη μία όσο και προς την άλλη πλευρά.

Τόσο οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου όσο και οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στις σημαντικές ελλείψεις σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ η περιοχή δεν διαθέτει παιδική χαρά. Στα αξιοσημείωτα η έλλειψη αστικής συγκοινωνίας που θα μπορούσε να συνδέσει τον οικισμό με την Αλικαρνασσό και το Ηράκλειο.

Η κ. Καναβάκη άκουσε με προσοχή όσα αναφέρθηκαν κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει να γίνει μια επαφή με τη Διοίκηση της ΕΤΒΑ ώστε να παραχωρηθεί στον Δήμο Ηρακλείου μία μικρή έκταση από την ιδιοκτησία της, για την κατασκευή και λειτουργία παιδικής χαράς που θα μπορούσε ενδεχομένως να φιλοξενεί και τις εκδηλώσεις των κατοίκων της Καλλιθέας.

Στην Πράσα η κ. Καναβάκη συναντήθηκε με κατοίκους και τον Πρόεδρο αλλά και μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα της οδικής πρόσβασης από προβληματικές, όπως χαρακτηρίστηκαν, οδικές αρτηρίες που αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς, ιδιαίτερα για τα σχολικά λεωφορεία.

Ψηλά στην ατζέντα των κατοίκων το σοβαρό θέμα της διαχείρισης των πλημμυρικών φαινομένων καθώς και η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου…

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την εικόνα της παιδικής χαράς που διαθέτει ο τόπος τους ενώ σημείωσαν ότι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι ανύπαρκτοι.  Επίσης εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην έλλειψη αστικής συγκοινωνίας αλλά και στα προβλήματα καθημερινότητας με έμφαση στα θέματα ηλεκτροφωτισμού.

Η κ. Καναβάκη, τις επόμενες ημέρες, θα επισκεφθεί και την περιοχή του Καρτερού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση