HomeHL-LifestyleBarbie: Η ιστορία του Κεν

Barbie: Η ιστορία του Κεν

 Ποιος είναι ο παντοτινός σύντροφος της διασημότερης κούκλας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η «Barbie» έχει γίνει το blockbuster του καλοκαιριού. Το tagline της ταινίας κολλάει αμέσως τον Κεν, τον όμορφο ερωτευμένο κολλητό της με τους κοιλιακούς , ως ένα «μικρότερο» κομμάτι πλαστικού: «Η Barbie είναι τα πάντα. Ο Κεν είναι απλώς ο Κεν».

Αλλά ποιος είναι ο Κεν, αλήθεια, εκτός από τον κάποτε φίλο και μη απαραίτητο αξεσουάρ της Barbie;

11 Μαρτίου 1961: Όταν ο Κεν συνάντησε την Barbie

Ο Ken (σύντομη για τον Kenneth Carson) κυκλοφόρησε ως ο αγοραστής φίλος της Barbie δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο της το 1959. Ήταν διαθέσιμος σε δύο στυλ – ξανθά ή μελαχρινά μαλλιά, από σκληρό πλαστικό – και ήρθε ντυμένος με πολύ κοντά κόκκινα μαγιό. Κόστιζε 3,50 δολάρια και είχε το ίδιο όνομα με τον γιο της δημιουργού της Barbie, Ruth Handler, σύμφωνα με το CNN.

230718132010-03-ken-barbie-doll-biography-480x600

Δεκαετίες 1970 -1990: Ο Κεν προσπαθεί να γίνει μοντέρνος

Ακόμη και με μια μοντέρνα σύντροφο όπως η Barbie, ο Κεν δεν μπορούσε ποτέ να τα καταφέρει όσον αφορά το προσωπικό στυλ, αν και σίγουρα το προσπάθησε.

Mod Hair Ken : Μια βασική κούκλα της δεκαετίας του ’70 με mod hair και πολύ μακριά φαβορίτες.

Dream Date Ken: Αυτή η περιστροφή του 1982 στην εμφάνιση του Ken «dance tuxedo» του 1961 περιείχε έναν Κεν με μαλλιά κοράκι με ένα πουκάμισο φόρεμα από μουσελίνα και ανοιχτό ροζ κούμπωμα κάτω από ένα μαύρο σμόκιν σακάκι με ένα ροζ τριαντάφυλλο καρφωμένο στο πέτο του.

Totally Hair Ken: Φαίνεται πώς ακούγεται — αυτός ο Κεν της δεκαετίας του ’90 είχε μια μακριά, απεριποίητη χαίτη, αληθινό τζελ μαλλιών και μια μικρή χτένα που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι ιδιοκτήτες του για να τον χτενίσουν όπως ήθελαν.

Φεβρουάριος 1993: Το Earring Magic Ken γίνεται ΛΟΑΤΚΙ+ σύμβολο

Αυτό που πιθανότατα δεν περίμενε η Mattel ήταν πόσο δημοφιλής θα γινόταν ο Κεν μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ καταναλωτών. Ο αρθρογράφος, Dan Savage, σημείωσε ότι η γκαρνταρόμπα του Earring Magic Ken έμοιαζε με ρούχα που βλέπονταν σε γκέι raves μερικά χρόνια πριν. Και σε πολλούς που είχαν δει την κούκλα, το δαχτυλίδι γύρω από το λαιμό του έμοιαζε με ένα συγκεκριμένο σεξουαλικό παιχνίδι δημοφιλές τόσο μεταξύ των στρέιτ όσο και των γκέι ανδρών.

13 Φεβρουαρίου 2004: Η Barbie και ο Κεν χωρίζουν

Ήταν ο χωρισμός των διασημοτήτων που κανείς δεν είδε να έρχεται.

Η Barbie και ο Ken ήταν μαζί για πάνω από 40 χρόνια, εξάλλου. Παρέμειναν ερωτευμένοι ακόμα και όταν μετακόμισαν, οδήγησαν δεκάδες κάμπριο και άλλαξαν καριέρα αμέτρητες φορές. Όμως, οι πωλήσεις της Barbie μειώθηκαν μέχρι το 2004 και αυτό φαινόταν να επηρεάζει τη σχέση μεταξύ του κεντρικού ζευγαριού της Mattel.

230718132008-02-ken-barbie-doll-biography-600x336

9 Φεβρουαρίου 2006: Ο Κεν κάνει λίφτινγκ

Απελπισμένος για να κερδίσει ξανά την Barbie, ο Κεν κάνει μια εσωτερική αναζήτηση.

Οι New York Times ανέφεραν ότι η κούκλα ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και εξερεύνησε τον Βουδισμό και τον Καθολικισμό για να επανεφεύρει τον εαυτό του. Με την επιστροφή του στις ΗΠΑ, εγκατέλειψε τον πνευματισμό και εστίασε στη μόδα, απευθυνόμενος στον στυλίστα διασημοτήτων Phillip Bloch για καθοδήγηση.

18 Ιουνίου 2010: Ο Ken και η Barbie ξανασμίγουν για το «Toy Story 3»

14 Φεβρουαρίου 2011: Ο Ken ξανακερδίζει την Barbie

Λίγο πριν από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, άρχισαν να εμφανίζονται διαφημιστικές πινακίδες στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, ζητώντας να απαντήσει η Barbie με ρομαντικές προτάσεις όπως «Barbie, μπορεί να είμαστε πλαστικοί, αλλά η αγάπη μας είναι αληθινή».

Το όλο κυνήγι λειτούργησε ανεξήγητα και η Barbie ξανάσμιξε με τον Κεν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2011.

20 Ιουνίου 2017: Ο Ken γίνεται κάθε άντρας

Η Mattel κυκλοφόρησε τελικά μια περιεκτική σειρά Kens σε διάφορα χρώματα δέρματος, χτενίσματα και σωματότυπους.

Από το 2017, η Mattel συνέχισε να κυκλοφορεί περισσότερες εκδόσεις Κεν, όπως κούκλες με σκούρο δέρμα και φυσικά μαλλιά, άλλες με λεύκη και κάποιες που χρησιμοποιούν αναπηρικά καροτσάκια.

In.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση