HomeCity GuideΘέατρο, μουσική και παιδικές εκδηλώσεις το τριήμερο στο φεστιβάλ Ηρακλείου

Θέατρο, μουσική και παιδικές εκδηλώσεις το τριήμερο στο φεστιβάλ Ηρακλείου

Δείτε αναλυτικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θέατρο, κουκλοθέατρο, συναυλίες και παιδικές εκδηλώσεις αναμένεται να παρουσιαστούν το τριήμερο Σάββατο 19, Κυριακή 20 και Δευτέρα 21 Αυγούστου στους χώρους των κηποθεάτρων αλλά και τις Πύλες του Ηρακλείου.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

«Το Καρναβάλι των Zώων» του Camille Saint-Saens

«Το Καρναβάλι των Zώων» του Camille Saint-Saens από τον Χρήστο Τριπόδη & την εταιρεία θεατρικών παραγωγών με ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Γκόνη και κείμενο του Γιώργου Γαλίτη παρουσιάζεται στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» το Σάββατο 19 Αυγούστου στις 21:30

Γενική Είσοδος 12€ (προπώληση 10€ και μειωμένο/γκρουπ 8€)

H εταιρεία θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ και ο Χρήστος Τριπόδης παρουσιάζουν το διασημότερο μουσικό παραμύθι που έχει γραφτεί για παιδιά: «Το Καρναβάλι των Ζώων» (Le Carnaval des animaux) του Camille Saint-Saëns σε μία καλοκαιρινή περιοδεία στην Αττική και στην περιφέρεια από την Τετάρτη 28 Ιουνίου. Μία ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών στο πιάνο, βιολί, φλάουτο βιολοντσέλο και κρουστά, καθώς και χορευτών μας ταξιδεύουν στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής, μέσα από ένα παραμύθι που παίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το έργο παρουσιάζεται σε ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Γκόνη, σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο, κλαρινέτο σαξόφωνο, κρουστά και κείμενο του Γιώργου Γαλίτη. Πρόκειται για μία θεατρική προσέγγιση του μουσικού έργου, με τραγούδια βασισμένα στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη, χορογραφίες, διαδραστικό παιχνίδι και θέατρο σκιών.

Ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά, με χιούμορ και σασπένς, τη μουσική του Camille Saint-Saëns και να εξοικειωθούν με μουσικά όργανα κλασσικής ορχήστρας.

Το Καρναβάλι των Ζώων (Le Carnaval des animaux) είναι μία χιουμοριστική μουσική σουίτα δεκατεσσάρων κινήσεων του Γάλλου συνθέτη Camille Saint-Saëns. Το έργο γράφτηκε για ιδιωτική παράσταση για δύο πιάνα και ένα σύνολο δωματίου. Ο Saint-Saëns απαγόρευσε τη δημόσια εκτέλεση του έργου, κατά τη διάρκεια της ζωής του, πιστεύοντας ότι η επιπολαιότητά του θα έβλαπτε τη θέση του, ως σοβαρού συνθέτη. Η σουίτα εκδόθηκε το 1922, το έτος μετά τον θάνατό του. Μία δημόσια παράσταση την ίδια χρονιά χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό και το έργο αυτό έγινε από τα πιο δημοφιλή του.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης

Κείμενο: Γιώργος Γαλίτης

Ενορχήστρωση: Αλέξανδρος Γκόνης

Σκηνικά/Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα

Χορογραφίες: Χριστίνα Μπίτου

Creative Agency: Gridfox

Πρωταγωνιστούν:

Ειρήνη Ψυχράμη

Λυδία Σγουράκη

Χριστίνα Μπίτου

Αριάννα Ζαρμακούπη

Μουσικοί:

Ηλίας Γυφτονικολός – Βιολί

Μυρτώ Ξηρουχάκη – Βιολοντσέλο

Κωνσταντίνα Βεντούρη Ρούσσου – Φλάουτο

Εύα Τσάγκλα – Πιάνο

Ειρήνη Ψυχράμη – Κρουστά – τραγούδι

Διάρκεια Παράστασης: 70’

«Η Συνωμοσία της Κατσίκας» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης

Ένα έργο γεμάτο χρώματα, δράση, τραγούδι, φράουλες και περιπέτεια αποτελεί η «Συνωμοσία της Κατσίκας» που παρουσιάσει το Κουκλοθέατρο Κρήτης στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» το Σάββατο 19 Αυγούστου στις 20:30

Γενική Είσοδος 7€

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Θωμάς και η Μαρίκα-Κατσίκα, δυο αχώριστοι φίλοι, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο ψάχνοντας την Άνοιξη..! Ο μοναδικός λόγος; Οι φράουλες!  Όταν όμως φτάνουν στην άγνωστη χώρα της Παρδαλομυγίας βρίσκονται μπροστά σε μια απίστευτη περιπέτεια..

Θα βρεθούν θεατές σε μια στρατιωτική συνωμοσία που οργανώνεται ενάντια στο παλάτι και τον Βασιλιά. Οι μόνοι που το μαθαίνουν αυτό είναι ο Θωμάς και η Κατσίκα. Σε μία ξένη χώρα, ολομόναχοι οι δυο φίλοι, ετοιμάζονται  να φύγουν ώσπου θα βρεθεί μπροστά στο δρόμο του Θωμά η  πανέμορφη Πριγκίπισσα..!  Και ο έρωτας θα είναι κεραυνοβόλος..!

Θα καταφέρει ο Θωμάς να την παντρευτεί;  Πρέπει όμως να νικήσει τον Βασιλιά σε μια παρτίδα σκάκι. Αλλιώς; Θα χάσει τη ζωή του!  Και φυσικά, πρέπει να προλάβει την εξέγερση των στρατιωτών γιατί κινδυνεύει το παλάτι!

Και κάτι ακόμα, τί ρόλο θα παίξουν οι μύγες σε μία χώρα γεμάτη από δαύτες;

Τη λύση θα τη δώσει η Μαρίκα-Κατσίκα με το πολυμήχανο σχέδιο μιας τέλειας, δίκης της, συνωμοσίας..!

Διάρκεια: 60′ Κατάλληλο έως και έκτη Δημοτικού.

Στις παραστάσεις μας χρησιμοποιούμε την τεχνική του μαύρου θεάτρου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή τεχνική όπου σε συνδυασμό με την τεχνική του ζεστού φωτισμού εξαφανίζεται τελείως ο ανθρώπινος παράγοντας και οι κούκλες, μαζί με τα έντονα χρώματα, δείχνουν στα μάτια των θεατών να κινούνται μαγικά.

Πρόκειται για επαγγελματικές κουκλοθεατρικές παραστάσεις με μεγάλες κούκλες και πρωτότυπα σκηνικά.

Με την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η.

Θεατρική παράσταση «Βότκα Μολότοφ»

Η εταιρεία θεατρικών παραγωγών παρουσιάζει την «Βότκα Μολότοφ» του Νηλ Σάιμον (βασισμένο σε διηγήματα του Τσέχωφ).

Μια διασκευή της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη με τον Τάσο Χαλκιά στον ρόλο του Τσέχωφ στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Κυριακή 20 Αυγούστου στις 21:30.

Γενική Είσοδος 18€ (μειωμένο 15€)

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα, όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο, αλλά πάντα με συμπάθεια, τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους, αλλά και την πονηριά τους. Επί σκηνής, παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής και της κοινωνίας του: από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι. Όλοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και παντοτινοί, στην κρίση όλων

μας για το «χθες», το «σήμερα» και το «αύριο».

Η Ελένη Ράντου τιτλοφόρησε τη διασκευή της «Βότκα Μολότοφ», κλείνοντας το μάτι στους θεατές για τη θεατρική «έκρηξη» γέλιου και συγκίνησης που ετοιμάζονται να βιώσουν. Το κείμενό της διαθέτει γλωσσική αμεσότητα και χιουμοριστική σπιρτάδα.

Οι τσεχοφικοί ήρωες, με όλα τους τα κουσούρια, τα λάθη, τους καημούς και τους πόθους τους, θα μοιραστούν μαζί μας το δάκρυ τους, το μελαγχολικό χαμόγελό τους και το λυτρωτικό γέλιο τους. Σε μια εποχή που ο διαφορετικός χαρακτήρας, η διαφορετική, από ιδεολογικά και εθνικά στερεότυπα, άποψη, ακόμα και το αντίθετο φύλο ή η διαφορετική φυλή, όπως και η διαφορετική πολιτική ένταξη, αντιμετωπίζονται με μια ανθρωποφαγική σχεδόν διάθεση, με κηρύγματα μίσους και απαξίωσης, η αγάπη του Τσέχωφ για τον άνθρωπο, καθώς και το χιούμορ του μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά.

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης στήνει μια σύγχρονη παράσταση γοργών ρυθμών, με νεύρο, ευρηματικότητα και θεατρική ευφορία, με οκτώ εξαιρετικούς ηθοποιούς. Επί σκηνής, θα δούμε και τον ίδιο τον Άντον Τσέχωφ, μέσα από την ερμηνεία του Τάσου Χαλκιά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Νηλ Σάιμον – Ελένη Ράντου (βασισμένο στα διηγήματα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ)

Διασκευή: Ελένη Ράντου

Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιάννης Μαθές

Σκηνικά-Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Πηνελόπη Σκαλκώτου – Λυδία Σγουράκη

Creative Agency: GRID FOX

Παραγωγή: Χρήστος Τριπόδης – «Μέθεξις»

ΠΑΙΖΟΥΝ (Αλφαβητικά):

Ιωάννης Απέργης

Παναγιώτα Βιτετζάκη

Κατερίνα Γερονικολού

Βίβιαν Κοντομάρη

Πάνος Σταθακόπουλος

Γιούλη Τσαγκαράκη

Χάρης Χιώτης

Συναυλία του Κώστα Πρατσινάκη και της Πελαγίας Μουρουζη

Συναυλία έντεχνης μουσικής με τίτλο «Σαλονίκη-Αθήνα-Μεγάλο Κάστρο» παρουσιάζουν οι Κώστας Πρατσινάκης και Πελαγία Μουρουζη στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» την Κυριακή 20 Αυγούστου.στις 21:30

Μαζί τους ο Αλέξανδρος Αραμπατζόγλου

Είσοδος με κουτί συνεισφοράς

Μια μουσική παράσταση, βασισμένη σε εμπνευσμένα  τραγούδια.

Το πρόγραμμα έχει στόχο με τις ενδιαφέρουσες και εκρηκτικές ερμηνείες της Πελαγίας, του Κώστα ,και του Αλέξανδρου να περιδιαβαίνει στους δρόμους , κυρίως, του Ελληνικού τραγουδιού  να γεννά συναισθήματα  και να σμίγει με τις διαθέσεις και ψυχές του κόσμου.

Σημαντική θα είναι η συμβολή των μουσικών που θα βάλουν τα μουσικά ηχοχρώματα:

Κώστας Ματσίγκος (κιθάρες)

Γιώργος Κοκκινάκης (πιάνο)

Κωστής Κυριτσάκης (μαντολίνο, κρητική λύρα)

Με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η.

Συναυλία με τον Γιώργο και τον Σταύρο Σταυρακάκη

Ο Γιώργος και ο Σταύρος Σταυρακάκης παρουσιάζουν την Κυριακή  20 Αυγούστου  στο Κηποθέατρο  Μάνος Χατζιδάκης τα τραγούδια από την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά τους «Άμπωτις», η οποία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των δύο τραγουδοποιών, καθώς και επιλογές από την παλαιότερη προσωπική τους δισκογραφία. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με διασκευές αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών.

Μαζί τους συμπράττουν οι μουσικοί:

Δημήτρης Νεονάκης – κιθάρα,

Γιώργος Παντερμαράκης – τύμπανα,

Κώστας Παντερμαράκης – μπάσο

Leonard Sopi – βιολί

Η παράσταση οργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και στηρίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου και την ΔΗ.ΚΕ.Η.

Θέατρο Σκιών: Ο Καραγκιόζης Ψαράς

Η ομάδα «Εκτός των Τειχών» και ο Χρήστος Συρμακέζης παρουσιάζουν την ξεκαρδιστική κωμωδία του ελληνικού θεάτρου σκιών στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ»την Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 21:00 με είσοδο 6 ευρώ.

Υπόθεση του έργου: Ο Καραγκιόζης σώζει την βεζυροπούλα από βέβαιο πνιγμό και γίνεται αυτόματα βεζύρης με τις ανάλογες κωμικές συνέπειες. Καλεί όλους τους φίλους του στο σεράι να τρώνε και να πίνουν. Μόνο που αυτό το πανηγύρι κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει με τον Βεληγκέκα να ‘αναλαμβάνει’ να δώσει στον Καραγκιόζη το απαραίτητο ξύλο. Μια εντυπωσιακή παράσταση με 5 διαφορετικά σκηνικά, ένα οικολογικό μήνυμα και άπειρη λαική θυμοσοφία από τον αγαπημένο μας Καραγκιόζη.

Παίζει ο Χρήστος Συρμακέζης

Βοηθός Σκηνής η Ιφιγένεια Παπαματθαιάκη

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η.

Διαφήμιση
Διαφήμιση