HomeΕΛΛΑΔΑΡοδοπελεκάνος πετά στη λίμνη Κερκίνη

Ροδοπελεκάνος πετά στη λίμνη Κερκίνη

Το τέλος μιας μικρής οδύσσειας - Πέρασε από τρία νησιά, προτού βρεθεί εξαντλημένος στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έπειτα από μια μικρή οδύσσεια και αφού απόλαυσε τις φροντίδες του συλλόγου ΑΝΙΜΑ, αυτός ο ροδοπελεκάνος άνοιξε τα υπέροχα φτερά του και άρχισε να πετά στη λίμνη Κερκίνη.

Ο συγκεκριμένος ροδοπελεκάνος εντοπίστηκε αρχικά στην Πάτμο, μετά στη Λέρο και την Κω τελικά στα Χανιά, εξαντλημένος, από όπου τον έστειλαν στον σύλλογο προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής, καθώς χρειαζόταν βοήθεια.

Ήταν αρχές Ιουλίου, όταν εντόπισαν τον ροδοπελεκάνο στην Πάτμο. Αν και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση σύλληψής του- αυτά τα πτηνά δεν μπορούν να ψαρέψουν στη θάλασσα, αλλά χρειάζονται ρηχά νερά, όπως σε λίμνη- ο ροδοπελεκάνος έφυγε.

Πληροφορίες του συλλόγου ΑΝΙΜΑ αναφέρουν πως το πτηνό πήγε στη Λέρο και στη συνέχεια στην Κω. Παρότι και εκεί ετοίμασαν επιχείρηση σύλληψής του, γιατί καθόταν στο λιμάνι με τις βάρκες, το πτηνό έφυγε ξανά.

Στις 26 Ιουλίου βρήκαν το πουλί στην Παλαιοχώρα Χανίων, τελείως εξαντλημένο. Οι δασικοί έπιασαν τον ροδοπελεκάνο και τον έστειλαν με πλοίο στην ΑΝΙΜΑ.

rodopelekanos1

Στις εγκαταστάσεις του συλλόγου του χορηγήθηκαν οροί, βιταμίνες και αντιπαρασιτικά, καθώς έφερε απίστευτο αριθμό εκτοπαρασίτων, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση.

Τελικά, χθες μεταφέρθηκε με λεωφορείο στις Σέρρες και από σήμερα το πρωί, ο ροδοπελεκάνος- δακτυλιωμένος και σημασμένος από τη Μονάδα Διαχείρισης της λίμνης- χαίρεται την Κερκίνη.

Εκεί, έχει «πολλή και καλή παρέα», επισημαίνει η ΑΝΙΜΑ. Εξάλλου, στη λίμνη Κερκίνη ζουν πολλά πουλιά του ίδιου είδους, όπως φαίνεται και σε πρόσφατη φωτογραφία.

Lifo.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση