HomeHL-SportsΟΦΗ: Ενίσχυση και φιλοδοξία για… εξάδα

ΟΦΗ: Ενίσχυση και φιλοδοξία για… εξάδα

Το Gazzetta αναλύει τα όσα έκανε ο ΟΦΗ την περασμένη σεζόν, τις κινήσεις του στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού αλλά και την προετοιμασία μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. ΣΤΟΧΟΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΣΤΟΧΟΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ
ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Ξεκίνησε άσχημα αλλά ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον ΟΦΗ η περσινή σεζόν.

Παρά τις ήττες στις πρώτες αγωνιστικές, η έλευση του Βάλντας Νταμπράουσκας σε συνδυασμό με τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ τον Νοέμβρη, έδωσε την ευκαιρία στους Κρητικούς να ανακάμψουν και από τις πρώτες του 2023, να παρουσιάσουν μία διαφορετική εικόνα προς το καλύτερο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια με μία αρκετά ασφαλή απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη (+8) αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Δίχως να ηττηθεί και με απολογισμό τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες, οι Κρητικοί κατέκτησαν την πρώτη θέση της βαθμολογίας στα play-outs και κάπως έτσι μπήκαν οι βάσεις για τη νέα σεζόν.

οφη ΣΤΟΧΟΣ

Πριν καν ακόμα ολοκληρωθεί η περσινή σεζόν, ο ΟΦΗ είχε θέσει ήδη τον στόχο για τη νέα.

Φυσικά αυτός είναι η εξάδα και η είσοδος στα play-offs, κάτι το οποίο και ο Βάλντας Νταμπράουσκας αλλά και οι παίκτες και άνθρωποι των Κρητικών το λένε και το ξαναλένε.

Βέβαια, δεν είναι το μόνο στο οποίο έχει θέσει τον στόχο του ο ΟΦΗ καθώς κοιτάει και την… υπέρβαση με την συμμετοχή σε έναν τελικό κυπέλλου.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ανέλαβε τον ΟΦΗ τον Οκτώβριο του 2022 έχοντας ως στόχο επαναφέρει την ομάδα στα θετικά αποτελέσματα.

Ο 46χρονος Λιθουανός κόουτς έδειξε από την πρώτη στιγμή τη φιλοσοφία και τα όσα ήθελε να πετύχει με τους Κρητικούς και με το φινάλε της περσινής σεζόν, το πρόσημο ήταν θετικότατο για τον σύλλογο.

οφη

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ

Μία ομάδα γεμάτη ταλέντο και έμπειρους ποδοσφαιριστές με τη μορφή του Γιον Τοράλ να ξεχωρίζει. Από τη στιγμή που ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν αποχώρησε για το Κατάρ, αποτελεί βασικό γρανάζι της μηχανής του ΟΦΗ.

Στο ίδιο επίπεδο βρίσκονται τόσο ο Χουάν Νέιρα όσο και ο Μάρκο Μπάκιτς αλλά και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος για την αμυντική γραμμή των Κρητικών.

Τέλος, τα πατήματά του βρίσκει στην κορυφή της επίθεσης ο Λουίζ Φελίπε που θα είναι ο βασικός φορ για φέτος.

οφη

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Ο ΟΦΗ είχε έντονη κινητικότητα στη μεταγραφική περίοδο, τόσο στις μεταγραφές όσο και στις αποχωρήσεις.

Ξεχωρίζει η απόκτηση του Βασίλη Λαμπρόπουλου ο οποίος μέχρι πριν λίγους μήνες είχε ενεργό ρόλο στην Μπόχουμ της Bundesliga και οι Κρητικοί τον έπεισαν να γυρίσει στην Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια.

Αίσθηση προκάλεσε και η αγορά του διεθνή στόπερ Ανδρέα Καρώ από το ΑΠΟΕΛ αλλά και η επιστροφή του Φελίπε Γκαγιέγος από την Ουνιβερσιδάδ.

Από την άλλη αποχώρησαν ως ελεύθεροι οι Απόστολος Διαμαντής και Κώστας Μπαλογιάννης που αποτελούσαν ποδοσφαιριστές που υπολόγιζε ο Νταμπράουσκας ενώ με μεταγραφή έφυγε και ο Ντιουσέ για την Οσέρ.

Το ρόστερ των Κρητικών φαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί αλλά παραμένει ανοιχτό το παράθυρο για ακόμα μία έξτρα μεταγραφή.

 ΗΡΘΑΝ: Λερόι Αμπαντά (Α, Σεράινγκ), Ανδρεάς Καρώ (Α, ΑΠΟΕΛ), Τίτος Κουτεντάκης (Μ, ΠΑΟΚ), Γκαγιέγος (Μ, Ουνιβερσιδάδ), Αντριάν Ριέρα (ΜΕ, Αστέρας Τρίπολης), Βασίλης Λαμπρόπουλος (Α, Μπόχουμ)

ΕΦΥΓΑΝ: Κοσμάς Τσιλιανίδης (Ε), Μπρους Καμάου (ΜΕ), Σεμπάστιαν Γκρόνινγκ (Ε), Σαμουέλ Γιοχού (Α), Φιόριν Ντουρμισάι (Ε), Μέσακ Τζου (ΜΕ), Σόνι Στίβενς (Τ), Κώστας Μπαλογιάννης (Α), Απόστολος Διαμαντής (Α), Ασάν Ντιουσέ (Μ), Βασίλης Σηφάκης (Τ, Διαγόρας Δαν.), Φρίξος Γρίβας (ΜΕ, Καλαμάτα Δαν.).

ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Στα φιλικά τόσο στην Ολλανδία όπου έγινε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας όσο και στην Ελλάδα, ο Βάλντας Νταμπράουσκας δοκίμασε αρκετά συστήματα και πρόσωπα, έδωσε ευκαιρίες και προσπάθησε να βρει τη χημεία μεταξύ των παικτών.

Οι Κρητικοί δεν κατάφεραν να νικήσουν σε κανέναν από τα πέντε φιλικά που έδωσαν κόντρα σε Χέρενφεν (0-2), Μπρέντα (2-3), Ουτρέχτη (0-2), Ατρόμητο (2-2) και Φιορεντίνα (1-1) ωστόσο στο τελευταίο με τους Ιταλούς, η ομάδα έδειξε ότι βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο.

 ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Ο ΟΦΗ κινήθηκε σε υψηλό επίπεδο στο μεταγραφικό παζάρι. Γέμισε κάθε τρύπα στο ρόστερ με παίκτες από το «πάνω ράφι» που έχουν εμπειρία και παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις. Παράλληλα η δουλειά που έγινε σε όλη την προετοιμασία βγήκε κόντρα στη Φιορεντίνα όπου οι Κρητικοί θα μπορούσαν να νικήσουν κιόλας μέσα στη Φλωρεντία.

Το γεγονός ότι ο στόχος είναι η εξάδα φαίνεται κάτι εφικτό με βάση το υλικό του ρόστερ και ίσως δούμε τους Κρητικούς στο μίνι πρωτάθλημα των play-offs.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση