HomeCity GuideOι μουσικές Δευτέρες συνεχίζονται

Oι μουσικές Δευτέρες συνεχίζονται

Στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι μουσικές Δευτέρες του Αυγούστου συνεχίζονται με μια βραδιά γεμάτη ποίηση στο Άμα Βραδιάσει. Τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, στις 20:30, δίνουμε ραντεβού στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, όπου θα απολαύσουμε μια παράσταση με μελοποιημένη ποίηση από την προσωπική δισκογραφία και ανέκδοτο υλικό από τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη (Μιχάλης Καλογεράκης: κιθάρα και ερμηνεία, Παντελής Καλογεράκης: ερμηνεία) και ποίηση από τις Αριάδνη Καλοκύρη, Τώνια Τζιρίτα – Ζαχαράτου και τον Ευά Παπαδάκη.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Τα αδέρφια Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης γεννήθηκαν στην Κρήτη. Ο κεντρικός άξονας των παραστάσεών τους είναι η Κρήτη. Έργα τους έχουν παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Φεστιβάλ Φιλίππων, στο Φεστιβάλ Δελφών, στο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος, στον Πύργο Μπαζαίου, στον φάρο Αρμενιστή και σε ιδιαίτερα μέρη σε όλη την Ελλάδα. Έχουν συνεργαστεί δισκογραφικά με τη Μάρθα Φριντζήλα, τη Μαρία Φαραντούρη, την Έλλη Πασπαλά, την Ελένη Κοκκίδου, τη Λένα Κιτσοπούλου, τον Φοίβο Δεληβοριά, την Έλενα Τοπαλίδου, τη Νεφέλη Φασούλη, τον Απόστολο Κίτσο, τον Μάνο Πετράκη.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης είναι συνθέτης και φτιάχνει τραγούδια βασισμένα σε ποιήματα. Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Οικονομικά & Δίκαιο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ζει στο Παγκράτι με τις γάτες του, τον Όσκαρ και τη Βαρβάρα.

Ο Παντελής Καλογεράκης είναι ηθοποιός. Γράφει και δραματοποιεί ποιήματα. Στον ελεύθερο χρόνο του καίει palo santo, ακούει μουσική και χορεύει.

Η Αριάδνη Καλοκύρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε αρχιτεκτονική και υποκριτική. Είναι συνιδρύτρια του δημιουργικού γραφείου Pencilcase και ασχολείται με τον γραφιστικό σχεδιασμό. Η ποιητική συλλογή της, Χώρα αναμονής, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη (2021).

Η Τώνια Τζιρίτα – Ζαχαράτου γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1993 και σπούδασε νομικά και συγκριτική λογοτεχνία. Είναι υποψήφια διδάκτωρ Φιλολογίας, ενώ ασχολείται με τη μετάφραση και την εμψύχωση λογοτεχνικών εργαστηρίων και δράσεων. Η πρώτη της ποιητική συλλογή, Δεύτερη νεότητα (εκδ. Θράκα) απέσπασε το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης στην Ποίηση του περιοδικού Αναγνώστης και το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης Ποιήτριας «Jean Moréas». Ζει και γράφει στην Αθήνα.

Ο Ευά Παπαδάκης γεννήθηκε στην Κρήτη από μια γυναίκα με το επώνυμο Λεβέντη. Η πρώτη ποιητική συλλογή του, Μερακλίνα / κουκιμπιμπέρισσα / ομπλαντί, έλαβε το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή «Γιάννη Βαρβέρη», από την Εταιρία Συγγραφέων, το 2022. Αποφοίτησε από το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών, κατέχει μεταπτυχιακό στις Σπουδές Φύλου, είναι Fullbright Artist Allumni και φέτος έκανε τα πρώτα του σκηνοθετικά βήματα με την πολυμεσική ξενάγηση Ο έρωτας στα χρόνια της κλιματικής, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού.

Χρήσιμες πληροφορίες

Η μουσική βραδιά και η περιήγηση στις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης συμπεριλαμβάνονται στο εισιτήριο της εισόδου του Μουσείου (7,50€). Για την περιήγηση διατίθενται στον χώρο υποδοχής του Μουσείου συσκευές ηχητικής ξενάγησης, χωρίς επιβάρυνση. Η είσοδος για τα παιδιά μέχρι 12 ετών είναι δωρεάν.

Οι ποιητικές συλλογές των Αριάδνη Καλοκύρη, Τώνια Τζιρίτα – Ζαχαράτου και Ευά Παπαδάκη θα διατίθενται για αγορά στο πωλητήριο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ ωράριο λειτουργίας του Μουσείου: 20:00-23.00

Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219 (εσ. 101) | www.historical-museum.gr

Επόμενη εκδήλωση ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ (04/9): «Memories», μουσική παράσταση με την Πελαγία Μουρούζη και τον Μανώλη Κανακάκη.

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση