HomeHL-TOPΚύκλωμα εμπορίας βρεφών: Στη φυλακή ο «εγκέφαλος» γιατρός και τρία ακόμη άτομα

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Στη φυλακή ο «εγκέφαλος» γιατρός και τρία ακόμη άτομα

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία απολογιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία απολογιών που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα ανακοινώθηκε η απόφαση για τους συλληφθέντες για την υπόθεση παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

Στη φυλακή, οδηγούνται ο 73χρονος ιατρός, ιδιοκτήτης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ο 44χρονος εμβρυολόγος της μονάδας, η 44χρονος που εργαζόταν ως γραμματέας της δομής, καθώς και μια γυναίκα από τη Ρουμανία που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Την ίδια ώρα ελεύθερες με περιοριστικούς όρους κρίθηκαν η 28χρονη μαία της μονάδας, η 41χρονη βιολόγος και η 38χρονη από τη Ρουμανία.

Όπως ήδη είχε γράψει το cretapost, την περασμένη Τετάρτη ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινικές διώξεις.

Μεταξύ των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν είναι η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί γυναίκες, ασθενείς του 73χρονου γιατρού που κατάφεραν να πάρουν στην αγκαλιά τους το παιδί τους μετά τις ιατρικές φροντίδες του, συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια και τον χειροκροτούσαν.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Το τμήμα αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος, μαζεύοντας ένα ένα τα κομμάτια του παζλ, κατάφεραν να φτιάξουν τη μεγάλη εικόνα και να φτάσουν στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους.

Εκ των ηγετικών στελεχών φέρεται να είναι ένας γυναικολόγος, ο οποίος έβαζε «μεσίτριες» να στρατολογούν γυναίκες από Βουλγαρία και Γεωργία, που δεν είχαν στον… ήλιο μοίρα, έτσι ώστε είτε να γίνουν παρένθετες μητέρες είτε να πουλήσουν τα ωάριά τους.

Ο γιατρός έφερνε τις γυναίκες στα Χανιά και τις φιλοξενούσε σε σπίτια όπου το περιβάλλον ήταν ελεγχόμενο, έτσι ώστε να μη γίνει αντιληπτή η δράση του κυκλώματος.

Το κύκλωμα που εμπορευόταν ανθρώπους αφαιρούσε με ιατρικές διαδικασίες κύτταρα και ιστούς (ωαρίων) και ουσιαστικά είχε αιχμάλωτες τις παρένθετες μητέρες.

Τα δύο «μεγάλα κεφάλια» φέρονται να είναι οι δύο επικεφαλής γιατροί του κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενώ από «κάτω» βρίσκονταν δύο υπάλληλοι του κέντρου.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η στρατολόγηση των γυναικών από τα επιχειρησιακά μέλη, που ήταν το πρώτο βήμα, ώστε σταδιακά να προκύψει το οικονομικό όφελος για τα μέλη της οργάνωσης, αφορούσε είτε το εμπόριο ωαρίων είτε την έκνομη παρένθετη μητρότητα, αρκετές φορές δε η ίδια στρατολογηθείσα γυναίκα χρησιμοποιήθηκε από την οργάνωση, αρχικά στο εμπόριο ωαρίων και στη συνέχεια ως παρένθετη μητέρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση