HomeΕΛΛΑΔΑΝέα Φιλαδέλφεια: «Φοβούνται τον άγραφο νόμο των φυλακών» – Τι δήλωσε δικηγόρος των Κροατών χούλιγκαν

Νέα Φιλαδέλφεια: «Φοβούνται τον άγραφο νόμο των φυλακών» – Τι δήλωσε δικηγόρος των Κροατών χούλιγκαν

Παρέμβαση της κροατικής κυβέρνησης ζητούν γονείς των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον «άγραφο» νόμο των φυλακών και αντίποινα από Έλληνες οπαδούς που είναι κρατούμενοι φοβούνται οι Κροάτες χούλιγκαν που συνελήφθησαν για τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Μιλώντας σε κροατικά μέσα ένας εκ των δικηγόρων των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που εκπροσωπεί 98 από τους συλληφθέντες, ανέφερε ότι δεν θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης προσωρινής κράτησης, παρόλο που όπως είπε η λίστα των υπόπτων για τη δολοφονία του 29χρονου έχει μειωθεί σε πέντε.

Μέχρι στιγμής έχουν κριθεί προφυλακιστέοι και οι 70 συλληφθέντες που έχουν απολογηθεί και ο δικηγόρος τους, Αθανάσιος Καϋμενάκης, εκτιμάει πως όλοι οι συλληφθέντες θα παραμείνουν προφυλακιστέοι.

«Κάνω έκκληση στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας να λάβουν σοβαρά υπόψη την κατάσταση και να εξασφαλίσουν μια δίκαιη δίκη. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της πρεσβείας της Κροατίας. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που θα πάνε φυλακή, αλλά δεν είναι εγκληματίες», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος και στη συνέχεια εξέφρασε τους φόβους των πελατών του για αντίποινα από Έλληνες οπαδούς που βρίσκονται στη φυλακή και θα θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τη δολοφονία του Μιχάλη.

«Πρόκειται για οπαδούς, νεαρούς άντρες 19, 20 και 21 ετών. Αυτά τα παιδιά πηγαίνουν σε υπερπλήρεις φυλακές όπου μπορεί να υπάρξουν αντίποινα από πολλούς Έλληνες οπαδούς. Οι Κροάτες πρέπει να μείνουν μαζί για να είναι περισσότεροι και πιο ασφαλείς στη φυλακή», είπε ακόμα ο κ. Καϋμενάκης.

Ο δικηγόρος στην τοποθέτησή του στον ιστότοπο jutarnji.hr, απηύθυνε έκκληση στις ελληνικές και κροατικές Αρχές «να μην επιτρέψουν την υλοποίηση του σχεδίου των ανακριτών».

«Οι Bad Blue Boys μπορούν να βρίσκονται υπό κράτηση έως και 18 μήνες και σχεδιάζεται να χωριστούν σε πολλές μικρότερες ομάδες και να διανεμηθούν σε πολλές φυλακές όπου τους περιμένουν, όπως υποστηρίζει η πλευρά των συλληφθέντων, πολλοί Έλληνες χούλιγκαν», κατέληξε.

Παρέμβαση της κροατικής κυβέρνησης ζητούν γονείς των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Υπενθυμίζεται ότι γονείς των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια με επιστολή τους ζήτησαν την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας της Κροατίας και της κυβέρνησης της χώρας, ώστε τα παιδιά τους να έχουν μία δίκαιη δίκη.

Στην επιστολή την οποία υπογράφει μερίδα γονέων και συγγενών γίνεται αναφορά στις δικαιολογίες που χρησιμοποίησαν οι Κροάτες χούλιγκαν κατά την απολογία τους ενώπιον των ελληνικών Αρχών, καθώς και στα όσα είπε ο δικηγόρος ορισμένων εκ των συλληφθέντων, Βασίλης Νουλέζας, ο οποίος έξω από τα δικαστήρια, δήλωσε ότι οι πελάτες του «ήρθαν 3-4 μέρες να δουν την Αθήνα, την Αττική, να δουν την αναμέτρηση και να φύγουν».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση