HomeΚΟΣΜΟΣΙταλία: Θρήνος για τη γνωστή συγγραφέα Μικέλα Μούρτζια – Πέθανε στα 51 της έπειτα από μάχη με τον καρκίνο

Ιταλία: Θρήνος για τη γνωστή συγγραφέα Μικέλα Μούρτζια – Πέθανε στα 51 της έπειτα από μάχη με τον καρκίνο

Τον περασμένο μήνα η Μικέλα Μούρτζια παντρεύτηκε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λορέντσο Τερέντσι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ιταλία πενθεί τη μυθιστοριογράφο, θεατρική συγγραφέα και δημοσιογράφο Μικέλα Μούρτζια, η οποία πέθανε σε ηλικία 51 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Αυτή η αριστερή συγγραφέας από τη Σαρδηνία είχε μιλήσει απερίφραστα για πολλά ζητήματα, ανάμεσα στα οποία η ευθανασία και τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Η Μικέλα Μούρτζια, η οποία είχε κερδίσει το 2010 ένα από τα σπουδαιότερα ιταλικά λογοτεχνικά βραβεία, το Premio Campiello, είχε ανακοινώσει το Μάιο, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Corriere della Sera, πως είχε καρκίνο του νεφρού σε τέταρτο στάδιο.

Στην ίδια συνέντευξη είχε πει πως η επιθυμία της ήταν να πεθάνει όταν η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δεν θα ήταν πλέον στο τιμόνι της κυβέρνησης, λέγοντας πως θεωρεί την κυβέρνησή της «φασιστική». Την εποχή εκείνη η Μελόνι είχε απαντήσει πως κι εκείνη ελπίζει η Μικέλα Μούρτζια να ζήσει αρκετά ώστε να δει ένα διαφορετικό πρωθυπουργό.

Γεννημένη το 1972 στην πόλη Καμπράς της Σαρδηνίας, έκανε το λογοτεχνικό ντεμπούτο της το 2006 με το μυθιστόρημα «Il Mondo Deve Sapere» (Ο κόσμος πρέπει να ξέρει), μια σάτιρα για την εκμετάλλευση στο τηλεφωνικό κέντρο υπηρεσίας τηλεμάρκετινγκ, η οποία έγινε θεατρικό έργο με τον ίδιο τίτλο, ενώ σ’ αυτή βασίσθηκε το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας του 2008 «Tutta la Vita Davanti» (Όλη η ζωή μπροστά).

Το μυθιστόρημά της του 2009 «Accabadora» τιμήθηκε με βραβεία, μεταξύ των οποίων το Campiello και το Διεθνές Λογοτεχνικό Βραβείο Mondello.

Τον περασμένο μήνα η Μικέλα Μούρτζια παντρεύτηκε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λορέντσο Τερέντσι.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση