HomeHL-WorldΗΠΑ: Δικαστής συνελήφθη για τη δολοφονία της γυναίκας του – «Μόλις την πυροβόλησα. Λυπάμαι δεν θα έρθω αύριο στη δουλειά»

ΗΠΑ: Δικαστής συνελήφθη για τη δολοφονία της γυναίκας του – «Μόλις την πυροβόλησα. Λυπάμαι δεν θα έρθω αύριο στη δουλειά»

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 27 χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τα έχασα. Μόλις πυροβόλησα τη γυναίκα μου. Δεν θα έρθω αύριο. Θα είμαι υπό κράτηση. Λυπάμαι πολύ», φέρεται να είπε ο 72χρονος δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κομητείας Όραντζ, Τζέφρι Φέργκιουσον, στον δικαστικό υπάλληλο και στον δικαστικό επιμελητή του, αφού πυροβόλησε την 65χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους την περασμένη εβδομάδα, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή του φόνου ο δικαστής βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Ο καυγάς ξεκίνησε ενώ το ζευγάρι δειπνούσε σε εστιατόριο και συνεχίστηκε μόλις επέστρεψε στο σπίτι.

Το θύμα, Σέριλ Φέργκιουσον φέρεται να είπε στον σύζυγό της: «Γιατί δεν μου στρέφεις ένα αληθινό όπλο;» με τον ίδιο στη συνέχεια να βγάζει ένα πιστόλι από την θήκη του αστραγάλου του και να την πυροβολεί στο στήθος.

Την Αστυνομία την ειδοποίησε ο ενήλικος γιος τους, ο οποίος ανέφερε πως ο πατέρας του είχε πιει πάρα πολύ και πυροβόλησε την μητέρα του.

Αργότερα και ο ίδιος ο Φέργκιουσον κάλεσε την Άμεση Δράση αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τον πυροβολισμό και για το εάν ήταν ένοπλος.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν 47 όπλα  συμπεριλαμβανομένου του πιστολιού που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στον πυροβολισμό της 65χρονης και περισσότερα από 26.000 φυσίγγια μέσα στο σπίτι του ζευγαριού.

Σύμφωνα με την New York Post, ο Φέργκιουσον συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μια μέρα μετά αφού κατέβαλε εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων, αλλά οι εισαγγελείς της κομητείας Όραντζ αναζητούν νέους όρους εγγύησης αφού υποστήριξαν ότι τα όπλα υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

Προκειμένου να μην βγει εκτός της χώρας, του ζητήθηκε να παραδώσει το διαβατήριό του, να φορέσει ένα σύστημα παρακολούθησης στον αστράγαλο και να μην αγοράσει αλκοόλ και όπλα πριν την δίκη του που θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Παρά τις δύο έμμεσες παραδοχές του Φέργκιουσον, οι συνήγοροι υπεράσπισής του υποστηρίζουν ότι ο θάνατος της Σέριλ ήταν αποτέλεσμα «ατυχήματος και τίποτα περισσότερο».

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο από το 1996.

Ο Φέργκιουσον, ο οποίος είναι δικαστής από το 2015, χειρίζεται ποινικές υποθέσεις στην πόλη Φούλερτον της Κομητείας Όραντζ.

Έχει κερδίσει διάφορα βραβεία κατά τη διάρκεια της 40χρονης σταδιοδρομίας του, μεταξύ των οποίων του εισαγγελέα της χρονιάς τέσσερις φορές.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση