HomeCity GuideΟ Καραγκιόζης στην Κόξαρη

Ο Καραγκιόζης στην Κόξαρη

Με ελεύθερη είσοδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ., στον  προαύλιο χώρο  του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στην Κόξαρη, θα παρουσιαστεί  παράσταση Καραγκιόζη από την Ομάδα «Εκτός των Τειχών» και το παραδοσιακό θέατρο σκιών του Χρήστου Συρμακέζη.

Η παράσταση έχει τίτλο:  ‘’Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο Δεντρί΄΄ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους ως μια διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Χερσονήσου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κόξαρης .

Υπόθεση του έργου: Ο Πασάς βγάζει φιρμάνι να απαγορεύεται η κυκλοφορία από την κεντρική πλατεία γιατί ένας καλικάντζαρος μεταμορφώνει όποιον περάσει από κάτω από το ‘’στοιχειωμένο δεντρί’’. Όλη η γνωστή παρέα του Καραγκιόζη περνά από κάτω και μαγεύεται. Έτσι, ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει να λύσει τα μάγια μπλέκοντας σε απίστευτα κωμικές καταστάσεις. Μια παραδοσιακή παράσταση του ελληνικού θεάτρου σκιών με σκαλιστές φιγούρες, φτιαγμένες με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Ταυτόχρονα, μια παράσταση με οικολογικό μήνυμα και πολύ…γέλιο.

Παίζει ο Χρήστος Συρμακέζης

Βοηθός σκηνής η Ιφιγένεια Παπαματθαιάκη

Η παράσταση διαρκεί περίπου μία ώρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση