HomeΚΡΗΤΗΕλαφονήσι ώρα μηδέν – επιτακτική ανάγκη η πλήρης διαφάνεια

Ελαφονήσι ώρα μηδέν – επιτακτική ανάγκη η πλήρης διαφάνεια

Έκλεισαν την καντίνα του Δήμου λόγω φοροδιαφυγής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι ακριβώς αναφέρει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κισάμου Παρτσαλάκης Αντώνιος επικεφαλής συνδυασμού «Κίσαμος Ενωμένοι Πολίτες» σε ανακοίνωσή του μετά το σφράγισμα της καντίνας του Δήμου:

Μετά τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή του Ελαφονησίου, όπου κλιμάκιο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χανίων σφράγισε την καντίνα του Δήμου Κισάμου το πρωί της Τρίτης 8 Αυγούστου, για μη έκδοση παραστατικών πωλήσεων, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την υλοποίηση του σχεδίου μας, για διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και έργο ουσίας.

Οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα που σχετίζεται με την Μονομετοχική του Δήμου Κισάμου, θα πρέπει να γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές και το πρόγραμμα εισροών – εκροών σε ότι αφορά τις προμήθειες και τις εργασίες που γίνονται με αντίτιμο, θα δίνουν ξεκάθαρες απαντήσεις σε τυχόν ελέγχους και θα προστατεύουν τους δημότες, τους εργαζόμενους στον Δήμο και την διοίκηση αυτού.

Μόνο με τον τρόπο αυτό, δε θα υπάρχουν κενά και ερωτήματα σχετικά με τα έσοδα και την αξιοποίησή τους, τα οποία οφείλει ο Δήμος να ανταποδίδει στην περιοχή.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία έχει αρνητικό αντίκτυπο στη φήμη της παγκοσμίως γνωστής παραλίας, τίθενται δύο θέματα:

Το πρώτο θέμα είναι ότι έχουμε να κάνουμε με   Διαδημοτική επιχείρηση, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Το δεύτερο θέμα είναι ότι εφόσον είναι Διαδημοτική επιχείρηση και προκύπτουνε φορολογικές παραβάσεις, είναι απορίας άξιο, που πάνε αυτά τα έσοδα.

Φίλοι Κισαμίτες, την τελευταία τετραετία ολόκληρη η περιοχή έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού. Κάτοικοι και επιχειρηματίες εκφράζουν διαρκώς τη δυσαρέσκειά τους. Απαντήσεις ξεκάθαρες δεν έχουν δοθεί, ούτε για τα έσοδα και πως εκείνα αξιοποιούνται, εφόσον δεν υπάρχει έργο αλλά και ούτε για το πότε επιτέλους θα δοθεί λύση στα προβλήματα που προκύπτουν.

 

elafonisi-forolofia

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση