HomeHL-9Eξοπλισμός στην Πυροσβεστική Χανίων

Eξοπλισμός στην Πυροσβεστική Χανίων

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραδόθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Αυγούστου 2023, από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή διασωστικός εξοπλισμός στα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Χανίων τα οποία  συμμετέχουν σε αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Στην παράδοση παρευρέθηκαν επίσης ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Πύραρχος κ. Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης ο οποίος και την παρέλαβε, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Βερυκοκίδης και μέλη της ομάδας διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Είναι γνωστό στην περιοχή των Χανίων κάθε χρόνο πραγματοποιούνται αρκετές τέτοιες αποστολές, καθώς είμαστε στην δεύτερη θέση σε αριθμό περιστατικών στην Ελλάδα.

Ο κ. Καλογερής δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης που συστηματικά προωθεί τα τελευταία χρόνια το τουρισμό και την ανάδειξη της ενδοχώρας και των ορεινών όγκων του νησιού έχει υποχρέωση να στηρίζει το έργο των διασωστών, οι οποίοι κάθε χρόνο σώζουν κυριολεκτικά πολλές ανθρώπινες ζωές που έχουν βρεθεί σε κίνδυνο στο δύσκολο και τραχύ ορεινό μας ανάγλυφο.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιλιμιγκάκης ευχαρίστησε τον  Αντιπεριφερειάρχη για τη δωρεά διασωστικού εξοπλισμού και ρούχων πολύ υψηλών προδιαγραφών. Η κίνηση αυτή, ανέφερε ο κ. Τσιλιμιγκάκης, ενισχύει την προσπάθειά μας ώστε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις τόσο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου όσο και των κάθε λογής προκλήσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης. Η ΔΙΠΥΝ Χανίων βρίσκεται κάθε χρόνο στις πρώτες θέσεις μεταξύ όλων των υπηρεσιών στην παροχή βοηθείας στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων. Ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά περιβάλλοντα παγκοσμίως αλλά συνάμα και ένα από τα γοητευτικότερα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση