HomeΕΚΛΟΓΕΣΠροβλήματα … από άλλη δεκαετία, συνάντησε ο Γ.Αλεξάκης, λίγο έξω από την πόλη του Ηρακλείου

Προβλήματα … από άλλη δεκαετία, συνάντησε ο Γ.Αλεξάκης, λίγο έξω από την πόλη του Ηρακλείου

Στις Γούρνες ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και μέλη της παράταξης "ΜΑΖΙ για το Ηράκλειο"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον οικισμό Γουρνών Τεμένους βρέθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Αλεξάκης, συνοδευόμενος από τα μέλη της παράταξης «ΜΑΖΙ για το Ηράκλειο», Μηνά Κατρά, Θέμη Κοκκινάκη και Μάρθα Ντάνα.

Η περιοχή των περίπου 2.000 μόνιμων κατοίκων αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων που όπως τόνισε ο Γ.Αλεξάκης «ανήκουν» σε προηγούμενες δεκαετίες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δεν νοείται, εν έτει 2023, να μην έχουν λυθεί βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την ύδρευση, την αποχέτευση, την ηλεκτροδότηση και την τακτική καθαριότητα».

Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση με κατοίκους της περιοχής, το νερό φτάνει στα σπίτια και τις επιχειρήσεις χωρίς πίεση, δίκτυο αποχέτευσης δεν υπάρχει, ούτε οδοφωτισμός, ενώ η παιδική χαρά που υπάρχει στην περιοχή δεν καθαρίζεται, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να μην είναι κατάλληλη για χρήση από τα παιδιά.

Οι Γούρνες αντιμετωπίζουν επίσης ζητήματα αναφορικά με τον οδοκαθαρισμό αλλά και τα αδέσποτα ζώα, που καταγράφονται σε μεγάλο πληθυσμό στην περιοχή.

Η περιοχή, που φαίνεται ότι είναι … πολύ μακριά από τη Λότζια και δεν τυγχάνει της προσοχής που χρειάζεται, επίσης δεν έχει σχέδιο πόλης, ενώ ζητούμενο από τους κατοίκους είναι μια ανάπλαση που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και μια νέα πλατεία καθώς και η ίδρυση και λειτουργία ενός Ιατρείου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των Γουρνών.

Μετά την επίσκεψη στις Γούρνες και τη συνομιλία με κατοίκους ο Γιώργος Αλεξάκης υπογράμμισε ότι «η φράση που τείνει να γίνει κλισέ «Ηράκλειο δεν είναι μόνο το κέντρο», πρέπει να πάρει «σάρκα και οστά». Κι αυτό θα γίνει μόνο αν στο προσκήνιο και σε προτεραιότητα μπουν οι κοινότητες και οι συνοικίες του Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να ικανοποιηθούν σημαντικές και βασικές ανάγκες τους».

gournes-collage-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση