HomeHL-TOPΞεκινούν τα μελτέμια

Ξεκινούν τα μελτέμια

Για μια βδομάδα κάθε μέρα 6-7 μποφόρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο καιρός της προσεχούς εβδομάδας αναμένεται να φέρει αλλαγές στις συνθήκες του νησιού, με ισχυρούς ανέμους να πνέουν καθημερινά από την Τρίτη 08/8 μέχρι την επόμενη Τρίτη 15/8. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, οι ανέμοι αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως το Αιγαίο και ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Οι προβλέψεις δείχνουν ότι καθημερινά οι άνεμοι θα φυσούν με δύναμη 6-7 μποφόρ, με το Αιγαίο να προβλέπεται να βιώσει το γνωστό «μελτέμι». Οι νησιωτικές περιοχές των βορείων Κυκλάδων, όπως η Σαντορίνη, η Τήνο, η Πάρο, η Νάξο και η Μύκονο, αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά από τους ισχυρούς ανέμους.

Επιπλέον, οι περιοχές της νότιας Εύβοιας, τα ανατολικά της Αττικής και η Κρήτη αναμένεται επίσης να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των ισχυρών ανέμων. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αυτών των περιοχών καλούνται να προσέχουν και να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, καθώς οι δυνατοί ανέμοι μπορεί να επηρεάσουν τις δραστηριότητες στην περιοχή.

Οι ειδικοί ενημερώνουν πως η ένταση των ανέμων αναμένεται να μειωθεί σημαντικά μετά την πάροδο της εβδομάδας, επομένως οι πολίτες μπορούν να περιμένουν καλύτερες καιρικές συνθήκες προς το τέλος της περιόδου αυτής.

Σε κάθε περίπτωση, προτείνεται η παρακολούθηση των ενημερώσεων από τις τοπικές μετεωρολογικές υπηρεσίες και η τήρηση των συστάσεων για την ασφάλεια και την προστασία από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση