HomeHL-WorldΗΠΑ: Σκηνές χάους στο Μανχάταν για μια κονσόλα – Επεισόδια και ταραχές μετά από πρόσκληση γνωστού influencer

ΗΠΑ: Σκηνές χάους στο Μανχάταν για μια κονσόλα – Επεισόδια και ταραχές μετά από πρόσκληση γνωστού influencer

Πάνω από 60 άτομα συνελήφθησαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πανικός επικράτησε σε πάρκο του Μανχάταν την Παρασκευή 4 Αυγούστου, για ένα giveaway του γνωστού influencer, Kai Cenat.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός streamer, που μετρά πάνω από 20 εκατομμύρια followers στα social media, ανακοίνωσε στο κοινό του ότι θα δώσει δωρεάν πέντε παιχνιδοκονσόλες, υπολογιστές, μικρόφωνα και άλλα αξεσουάρ gaming στο Union Square Park.

Επεισόδια και συλλήψεις

Μέσα σε λίγα λεπτά, πάνω από 1000 νεαροί συγκεντρώθηκαν στο σημείο, στην καρδιά του Μανχάταν και η κατάσταση ξέφυγε γρήγορα, καθώς οι νεαροί άρχισαν να τσακώνονται, να χτυπιούνται και να εκτοξεύουν αντικείμενα ο ένας τον άλλον.

Μάλιστα, κάποιοι είχαν μαζί τους και πυροτεχνήματα, τα οποία εκτόξευσαν κατά των αστυνομικών, που έσπευσαν στο πάρκο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Άλλοι έστησαν οδοφράγματα με κάδους και άλλοι ανέβαιναν πάνω σε οχήματα.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης κήρυξε κινητοποίηση «επιπέδου τέσσερα», που σημαίνει ότι περίπου 1.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στο σημείο.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα και από 60 άτομα συνελήφθησαν ενώ τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο Kei Cenat, ο οποίος θα κατηγορηθεί για υποκίνηση ταραχών και παράνομη συγκέντρωση, καθώς δεν είχε άδεια για το event.

Κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης μέσα από ένα όχημα κοντά στην πλατεία Union Square, όπου εκτυλίσσονταν τα επεισόδια, ο streamer είπε: «Ρίχνουν δακρυγόνα εκεί έξω. Δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα μέχρι να υπάρξει ασφάλεια. Ο καθένας για τον εαυτό του, γιατί γίνεται πόλεμος εκεί έξω φίλε».

O συρμοί του μετρό προσπερνούσαν τη στάση Union Square κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και οι αρχές προέτρεπαν τον κόσμο να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του τμήματος του NYPD, Τζέφρι Μάντρεϊ, ανέφερε σχετικά: «Έχουμε συναντήσει τέτοια πράγματα στο παρελθόν, αλλά ποτέ σε τέτοιο επίπεδο επικινδυνότητας, όπου οι νέοι δεν υπακούνε στις εντολές μας».

«Υπήρχαν άνθρωποι που περπατούσαν με φτυάρια, τσεκούρια και άλλα εργαλεία. Επιπλέον, άναβαν πυροτεχνήματα. Τα πετούσαν προς την αστυνομία και τα πετούσαν ο ένας στον άλλο», περιέγραψε ο ίδιος.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση