HomeΚΟΣΜΟΣΕρασιτέχνης αστρονόμος κατέγραψε θραύσμα κομήτη να εκρήγνυται στον ουρανό

Ερασιτέχνης αστρονόμος κατέγραψε θραύσμα κομήτη να εκρήγνυται στον ουρανό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας ερασιτέχνης αστρονόμος τραβούσε εικόνες της υπερσελήνου πάνω από τη Δυτική Βιρτζίνια το πρωί της Τετάρτης, όταν ένα θραύσμα κομήτη εξερράγη στον ουρανό καθώς έπεφτε από το διάστημα.

Ο Bill Stewart, από το Ceredo, ήταν σκαρφαλωμένος στην ταράτσα του για να απαθανατίσει το λαμπρό φεγγάρι όταν είδε μια λάμψη στον ουρανό που «έκανε δύο ηχητικές εκρήξεις».

Ο Στιούαρτ, ωστόσο, δεν ήταν μόνος παρατηρητής της κοσμικής απεικόνισης – υπάρχουν περισσότερες από 70 αναφορές θεατών από εννέα πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων της Τζόρτζια και του Οχάιο.

Η NASA έχει επίσης αναγνωρίσει τη βολίδα, αποκαλύπτοντας ότι πιθανότατα ήταν ένα θραύσμα κομήτη βάρους 75 κιλών που ταξίδεψε νοτιοανατολικά με 37.000 μίλια την ώρα, αναφέρει στο δημοσίευμά της η dailymail.com.

«Η βολίδα έκανε δύο ηχητικά μπουμ», είπε.

«Μετά από μια φωτεινή λάμψη, έσπασε σε τρία διακριτά θραύσματα. Το ένα παρέμενε φωτεινό καθώς κατέβαινε κάτω από τον ορίζοντα. Θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε πέσει κάτω, αν και δεν άκουσα να επηρεάζει», συνέχισε.

Ο Bill Cooke της NASA είπε ότι το θραύσμα του κομήτη «μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης περίπου 50 μίλια πάνω από την πόλη Krypton του Κεντάκι, κινούμενος περίπου νοτιοανατολικά με 37.000 μίλια την ώρα. Το αντικείμενο ταξίδεψε 65 μίλια μέσα από την ατμόσφαιρα πριν διαλυθεί 30 μίλια πάνω από το Duffield της Βιρτζίνια».

Ο Cooke συνέχισε εξηγώντας ότι η διάλυση της βολίδας παρήγαγε περίπου δύο τόνους TNT.

Η American Meteor Society, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1911 και συλλέγει αναφορές για μετεωρίτες και άλλες κοσμικές θεάσεις, δείχνει ότι άλλα 74 άτομα εντόπισαν τη βολίδα νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Οι αναφορές προήλθαν από τη Τζόρτζια, το Ιλινόις, το Κεντάκι, τη Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο, το Τενεσί, τη Βιρτζίνια και τη Δυτική Βιρτζίνια.

newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση