HomeΕΚΛΟΓΕΣΟ Κώστας Ζαχαριάδης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα

Ο Κώστας Ζαχαριάδης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα

Επικράτησε με βραχεία κεφαλή έναντι του Νίκου Φίλη στην ψηφοφορία που έγινε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Κώστας Ζαχαριάδης θα είναι τελικά ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Δήμο της Αθήνας όπως αποφάσισε σήμερα, Πέμπτη (03/08), στη συνεδρίασή της η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Η πρόταση για τον πρώην βουλευτή και διευθυντή της Κ.Ο, υπερψηφίστηκε με βραχεία κεφαλή έναντι του προτεινόμενου από την «Ομπρέλλα», Νίκου Φίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ψηφοφορία που έγινε 17 μέλη της Π.Γ. τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του Κ. Ζαχαριάδη και 15 υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Φίλη ενώ υπήρξαν και 7 λευκά. Σε κάθε περίπτωση πάντως η εξέλιξη αυτή δίνει τέλος στο πολυήμερο «σήριαλ» για την ανάδειξη του προσώπου που θα αντιπαρατεθεί στον υποψήφιο της Ν.Δ και νύν δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη.

Θυμίζουμε ότι ο Κ. Ζαχαριάδης ήταν η πρώτη από τις προτάσεις που κατατέθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία και εξαρχής είχε διαφανεί ότι υπάρχει ευρεία συναίνεση στο πρόσωπό του. Ο ίδιος σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του έχει περιγράψει την υποψηφιότητά του ως «αυτοδιοικητική» σημειώνοντας πως θα επιδιώξει ευρείες συναινέσεις. Όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει «έχω την άποψη ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει μεγαλύτερες και περισσότερες αυτοδιοικητικές συμμαχίες. Εγώ αν »περπατήσω» την επόμενη περίοδο στην Αθήνα θα κινηθώ αυτοδιοικητικά, δεν θα κινηθώ κομματικά. Εγώ δεν θα κατέβω ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρύβομαι, στον ΣΥΡΙΖΑ είμαι, αυτές είναι οι απόψεις μου. Εάν όμως προκριθεί αυτή η κατάσταση θα πάω να μιλήσω για την πόλη και θα συζητήσω και θα ζητήσω μεγαλύτερες συναινέσεις και λύσεις για την πόλη».

Απορρίφθηκε η υποψηφιότητα Παππά

Νωρίτερα από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε απορριφθεί – επίσης μετά από ψηφοφορία- η πρόταση για την υποψηφιότητα του πρώην μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά. Κατά της υποψηφιότητας τάχθηκαν 25 μέλη του οργάνου 14 μέλη ήταν υπέρ και υπήρξαν 2 λευκά.

Θυμίζουμε ότι ο Ν. Παππάς είχε αρχικά ανακοινωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 4 Απριλίου και – σύμφωνα με πληροφορίες- επρόκειτο για προσωπική επιλογή του τότε αρμόδιου για τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Χρήστου Σπίρτζη. Η πολιτική αυτή συνεργασία όμως «πάγωσε» μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, την παραίτηση του Α.Τσίπρα και την διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας. Μάλιστα ο ίδιος ο Χρήστος Σπίρτζης παραιτήθηκε από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος διαφωνώντας με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το χρονοδιάγραμμα της κούρσας της διαδοχής. Υπενθυμίζεται ότι με τον Νίκο Παππά συναντήθηκε χθες 4μελές κλιμάκιο της Πολιτικής Γραμματείας.

News247.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση