HomeΕΛΛΑΔΑΟ άνθρωπος που εντόπισε το μουμιοποιημένο πτώμα: «Ηταν τόσο μαύρο, σαν καρβουνισμένο…»

Ο άνθρωπος που εντόπισε το μουμιοποιημένο πτώμα: «Ηταν τόσο μαύρο, σαν καρβουνισμένο…»

Μάλλον συνέλεγε κάλυκες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πατρινός δημοσιογράφος και πρόεδρος της Ελληνικής Σκοπευτικής Ακαδημίας, Θεόδωρος Μάρκου, μιλά στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» για τη στιγμή που αντίκρυσε το μακάβριο θέαμα, στο πεδίο βολής στην Αρόη.

Ο εντοπισμός σορού άνδρα σε «κατάσταση μουμιοποίησης» που βρέθηκε το Σάββατο στο σκοπευτήριο της Αρόης στην Πάτρα σήμανε συναγερμό στις Αρχές, με την είδηση να προκαλεί αίσθηση στο Πανελλήνιο. Σήμερα, στην «Πελοπόννησο» μιλά ο άνθρωπος που εντόπισε το μακάβριο εύρημα. Πρόκειται για τον πατρινό δημοσιογράφο και πρόεδρο της Ελληνικής Σκοπευτικής Ακαδημίας, Θεόδωρο Μάρκου.

«Είχα πάει να ανοίξω και να κάνω την προετοιμασία για την προπόνηση. Εκεί που πάρκαρα το αυτοκίνητο ήταν πεσμένο το πτώμα. Πρώτα μού ήρθε η μυρωδιά, είχα ανοικτό το παράθυρο, με «έπνιξε», το κοίταζα 2 με 3 λεπτά για να καταλάβω τι ήταν. Δεν μπορούσε να πάει το μυαλό μου οτι επρόκειτο για άνθρωπο. Ηταν τόσο μαύρο, σαν καρβουνισμένο και αλλοιωμένο από τη ζέστη που δεν καταλάβαινα τι έβλεπα στην αρχή».

Αρχικά, ο κ. Μάρκου, πίστεψε πως η δυσοσμία προερχόταν από κάποιο ψόφιο ζώο. Οπως λέει, όταν είδε ένα παπούτσι και μέρος του παντελονιού που φορούσε ο άτυχος άνδρας, αντελήφθη πως ήταν άνθρωπος. «Ηταν σε μια μεριά, σαν να τον είχαν τοποθετήσει.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Είχε δυο παπούτσια βρέθηκε μόνο το ένα, φορούσε γυαλιά, ούτε αυτά βρέθηκαν». Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που απέκλεισαν το χώρο, αλλα και αξιωματικοί του στρατού, καθώς ο χώρος ανήκει στο ΚΕΤΧ Πάτρας.

Ο 67χρονος, κατά πληροφορίες, μετέβη στον χώρο προκειμένου να αφαιρέσει κάλυκες, προκειμένου στη συνέχεια να τους πωλήσει για χαλκό.

«Εμείς τους μαζεύουμε πλέον εδώ και χρόνια, γιατί είχαν μπει στο χώρο και μας είχαν κλέψει και προκαλέσει ζημιές» δηλώνει ο κ. Μάρκου και προσθέτει πως στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα δεν δικαιολογεί την παρουσία του άνδρα στον χώρο, ακόμα και εάν ήθελε να κλέψει κάλυκες.

Προ 15νθημερου είχε δηλωθεί στην Αστυνομία η εξαφάνισή του από άνδρα–Ρομά που το τελευταίο διάστημα, κατά πληροφορίες της «Π» διέμεναν μαζί, καθώς ο 67χρονος δεν είχε στέγη. Φέρεται πως είναι ο άνθρωπος που τον προέτρεψε να πάει στο πεδίο βολής για να «συλλέξει» κάλυκες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση