HomeHL-WorldΤραγικός ο απολογισμός από τις πλημμύρες στο Πεκίνο

Τραγικός ο απολογισμός από τις πλημμύρες στο Πεκίνο

Έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άτομα και 27 αγνοούνται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν το Πεκίνο και τα περίχωρά του από το Σάββατο προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους, ενώ άλλοι 27 αγνοούνται ακόμη, σύμφωνα με νεότερο, βαρύτερο απολογισμό των θυμάτων που μεταδόθηκε σήμερα από την κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV.

Στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί για να παραδίδουν προμήθειες σε εγκλωβισμένους επιβάτες τρένων μετά τις θανατηφόρες καταιγίδες που προκάλεσαν όλεθρο στην πρωτεύουσα. Η καταιγίδα Doksuri, ένας πρώην σούπερ τυφώνας, έχει σαρώσει προς τα βόρεια πάνω από την Κίνα από την Παρασκευή, όταν έπληξε τη νότια επαρχία Fujian μετά από ένα δρεπάνι στις Φιλιππίνες.

«Oι έντονες βροχοπτώσεις σκότωσαν τουλάχιστον 11 άτομα, 27 αγνοούνται»

Ισχυρές βροχοπτώσεις άρχισαν να πλήττουν την πόλη και τις γύρω περιοχές το Σάββατο, με σχεδόν τη μέση βροχόπτωση για ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο να πέφτει στο Πεκίνο σε μόλις 40 ώρες. Την Τρίτη, ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV ανέφερε ότι «οι έντονες βροχοπτώσεις σκότωσαν τουλάχιστον 11 άτομα, 27 αγνοούνται».

Μια στρατιωτική μονάδα 26 στρατιωτών και τεσσάρων ελικοπτέρων ξεκίνησε μια «αποστολή διάσωσης με αεροσκάφος» τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης για να παραδώσει εκατοντάδες πακέτα τροφίμων σε ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα και γύρω από έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πληγείσα περιοχή Μεντουγκού του Πεκίνου, όπως μετάδωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός CCTV.

Σοβαρές ζημιές από το νερό

«Στις 31 Ιουλίου, περιοχές στο Πεκίνο, συμπεριλαμβανομένων των Φανγκσάν και Μεντουγκού υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το νερό, με αποτέλεσμα τρία τρένα να ακινητοποιηθούν και η οδική κυκλοφορία σε ορισμένες περιοχές να διακοπεί εντελώς», ανέφερε το CCTV.

Περίπου 150.000 νοικοκυριά στο Μεντουγκού δεν είχαν τρεχούμενο νερό, ανέφερε την Τρίτη η τοπική εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Beijing Daily, με 45 βυτιοφόρα που έχουν αποσταλεί για να προσφέρουν προμήθειες έκτακτης ανάγκης.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τη Δευτέρα πλάνα από χαοτικές σκηνές σε τρένα υψηλής ταχύτητας που έχουν εγκλωβιστεί στις γραμμές για έως και 30 ώρες, με τους επιβάτες να παραπονιούνται ότι είχαν ξεμείνει από φαγητό και νερό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση