HomeHL-TOPΜεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης σε πυρκαγιά στον Κρουσώνα

Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης σε πυρκαγιά στον Κρουσώνα

Καταστράφηκαν 17 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα, στις 15:45, ξέσπασε μια αγροτοδασική πυρκαγιά στην αγροτική περιοχή της Κρουσσώνας, που βρίσκεται στον Δήμο Μαλεβυζίου του νομού Ηρακλείου. Η περιοχή που πλήττεται περιλαμβάνει χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν συνολικά 18 οχήματα και 50 υπάλληλοι από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ηρακλείου. Επίσης, στο σημείο συμμετέχουν 2 ομάδες πεζοπόρου, 2 ομάδες από την 3η Ειδική Μονάδα Διαχείρισης Επειγόντων Καταστάσεων (3η ΕΜΟΔΕ), 1 ελικόπτερο και οχήματα από τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

ikona_viber_2023-07-31_18-05-51-182

Η πυρκαγιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για καταστροφή περίπου 17 στρεμμάτων καλλιεργήσιμων χορτολιβαδικών και ελαιών. Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για τον έλεγχο και την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω επέκταση και ζημιές στις εκτάσεις.

Ευτυχώς, δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινες απώλειες ή ζημιές σε κατοικίες.

Οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να παραμείνουν ήρεμοι και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την ασφάλειά τους και την επιτυχή ολοκλήρωση των επιχειρήσεων κατάσβεσης.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση