HomeCity GuideΗ παράσταση «A bounce 4 men» στο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Η παράσταση «A bounce 4 men» στο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την παράσταση του Ηλία Χατζηγεωργίου «A bounce 4 men» συνεχίζεται σήμερα το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορούς στα Χανιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το βράδυ, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

INTRO

Τέσσερις άνδρες, νέοι, ωραίοι, δυνατοί, βίαιοι, ανώριμοι και ανόητοι, παγιδευμένοι στην ταυτότητα που τους δόθηκε, μπαίνουν σε μια παλμική τροχιά που τους οδηγεί σε «αχαρτογράφητα νερά». Από τα decks του dj, ένας πέμπτος άνδρας ορίζει τον παλμό, ενώ ταυτόχρονα παρασύρεται από των παλμό των τεσσάρων.

A BOUNCE

Δύο χτύποι σε επανάληψη αρκούν για να μας ξεσηκώσουν. Δύο χτύποι αργοί, διαδοχικοί είναι αρκετοί για να μας καταρρακώσουν. Η πτώση του παλμού προμηνύει θάνατο, ησυχία, κενό, τίποτα.

Η κλιμάκωσή του, αδρεναλίνη, στρες, δράση, ζωή, έρωτα, φόβο και αγωνία.

Βounce είναι ο παλμός. Βounce είναι και ο πόνος, που φεύγει και έρχεται ξανά δυνατότερος, για να σου θυμίσει τον κίνδυνο και να μπεις σε δράση. Να κάνεις κάτι.

4 MEN

Πίσω από τα στερεότυπα της ανδροκρατούμενης hip hop κουλτούρας, που ζητά αποδείξεις δύναμης, επικράτησης και εξουσίας, τέσσερις άνδρες μάχονται για να βρουν τον παλμό τους και να οδηγηθούν σε κάτι πιο βαθύ, ουσιώδες και αρχέγονο. Άλλοτε με χιούμορ και αυτοσαρκασμό και άλλοτε με σκληρότητα, βία και φόβο.

Ο παλμός (bounce) θα γίνει το φάρμακο κατά της ανδρικής τους «κόμπλας», του μισογυνισμού, του φόβου τους για το διαφορετικό, για το σεξ, για τον Άλλο. Οι τέσσερίς τους θα έρθουν αντιμέτωποι με εκείνον τον άνδρα, ο οποίος αντιλαμβάνεται τη σεξουαλικότητα ως τιμωρία, ντροπή και ενοχή και τη βία ως διέξοδο σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση τόσο με τον εαυτό του όσο και με τους άλλους και η οποία δυστυχώς φωλιάζει ή έχει φωλιάσει κατά το παρελθόν στα μυαλά πολλών από εμάς – και όχι μόνο ανδρών.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ

Τα πάντα γύρω μας βρίσκονται σε παλμό. Κι εμείς οι ίδιοι. Δεν υπάρχει έλεγχος στον παλμό, εκτός αν μπορέσεις να τον προκαλέσεις. Ο χορευτής και ο μουσικός δημιουργούν παλμούς και μπαίνουν σε αυτούς και τους ζουν. Και συχνά παίρνουν κι άλλους μαζί τους. Και τότε, όταν ο παλμός γίνεται συλλογικός, διαποτίζεται από τα νοήματα που του δίνουν οι συμμετέχοντες. Και κάπως έτσι αποκτά σημασία η δόνηση που προκαλείς. Αποκτά λόγο και αφήνει αποτύπωμα. Στη στιγμή, αλλά και στην Ιστορία ακόμα.

Δέκα παλαμάκια μπορεί να είναι η αρχή μιας μεγάλης αλλαγής στον χώρο, στον χρόνο, στην ησυχία, στο θάρρος του ενός, στη δύναμη των πολλών.

Η έναρξη ενός επιτυχημένου παλμού που καταφέρνει να τους επηρεάσει όλους.

Η επιτυχία του παλμού εξαρτάται από τη μεταδοτικότητά του, που ορίζεται από τη στιγμή, την ένταση, την επιμονή και την ανάγκη του να μεταδοθεί. Άρα, από την αλήθεια του. Η ύψιστη σημασία του, τότε, όταν έχει απολύτως επιτευχθεί, είναι η παύση του. Το σταμάτημά του. Σε αυτό το σημείο ακριβώς ολοκληρώνεται ο λόγος της έναρξης και της διάρκειάς του.

Ερμηνεία: Περικλής Πετράκης (VIRTUOZO), Δημήτρης Καραγεώργος (D WAVE), Κώστας Phoenix, Χάρης Χατζηανδρέου (HARIBO), Αλέξης Φαλάντας

Χορογραφία: Ηλίας Χατζηγεωργίου

Μουσική: Αλέξης Φαλάντας

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Σκηνικά & Κοστούμια: Ηλίας Χατζηγεωργίου

Εκτέλεση Παραγωγής: GOODHEARTPRODUCTIONS

Τεχνικός Υπεύθυνος Περιοδειών: Αντώνης Κόκκορης (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση)

Συντονισμός Περιοδειών: Χριστίνα Λιάτα (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση)

Μία παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων 9.

Η παρουσίαση στο DANCE DAYS CHANIA υποστηρίζεται από το «Πρόγραμμα Εξωστρέφεια» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό – 9€ φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση