HomeCity Guide8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2023

8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2023

Οι εκδηλώσεις της Δευτέρας 31 Ιουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν»  συνεχίζεται με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με σκοπό για άλλη μια χρονιά να μετατρέψει όλη την πόλη σε μια γιορτή.

Δευτέρα 31 Ιουλίου στο αίθριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου

20:30  Οι «Τροβαδούροι του Ήλιου» για πρώτη φορά στο «Τέχνη Καθ΄ Οδόν»!  Ξεκινάνε  από τα Λιοντάρια για μια μεγάλη μουσική βόλτα στην πόλη και μας ξεσηκώνουν με την τρομερή ενέργειά τους! Ακολουθήστε τους και απολαύστε μοναδικές στιγμές.

Πλατεία Ελευθερίας

21:00  Οι «Τροβαδούροι του Ήλιου» καταλήγουν στην Πλατεία Ελευθερίας

21:15 Χαιρετισμός Δημάρχου

21:30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ – «BANDIERA ROSSA». Μαζί του η Μαργκώ Ενεπεκίδη

Ο Διονύσης Τσακνής στο Ηράκλειο, για μια συναυλία με αναφορά στο παρόν και το μέλλον της rock μουσικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα νέα τραγούδια του καλλιτέχνη, που μόλις κυκλοφόρησαν, με τίτλο «Bandiera Rossa».

Μαζί του η ταλαντούχα τραγουδίστρια Μαργκώ Ενεπεκίδη, που τα τελευταία χρόνια έκανε αίσθηση με την παρουσία και την υπέροχη φωνή της.

Συντελεστές:  Διονύσης Τσακνής, Μαργκώ Ενεπεκίδη, Δημήτρης Μπέλλος (μαέστρος – πιανίστας),  Δημήτρης Καρασούλος (Ηλεκρική Κιθάρα), Ηλίας Παρασκευόπουλος (Τύμπανα), Αντώνης Καλατζάκος (Μπάσο), Κώστας Κυριακίδης (Ηχοληψία), Kανούση Ευαγγελία – Artistic Bug Productions (επιμέλεια παραγωγής σχήματος).

techni-kath-odon-sinavlia-sto-dimo-iraklioy_01

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

11:00 – 14:00 «Το δεινοθήριο …στην τέχνη!» έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Μικρό και μεγάλο δεινοθήριο δίνουν το έναυσμα για ποικίλες χειροποίητες καλλιτεχνικές δημιουργίες στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης! Ελάτε να παίξουμε, μαθαίνοντας για το δεινοθήριο μέσα από ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι που σχεδίασε η ομάδα του μουσείου, υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Κρήτης, και παρουσιάζεται στο κοινό δεύτερη φορά!

Προσοχή! Το πολύχρωμό μας δεινοθήριο «πεθαίνει» για… φωτογραφίες!

Δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

Ξεκίνησαν και περιμένουν να τις επισκεφθείτε:

  1. H εικαστική έκθεση με τίτλο: «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για τη ζωγραφική είναι αλήθεια». Συλλογή Σωτήρη Φέλιου στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου – Βασιλική Αγίου Μάρκου (Οργάνωση: Δήμος Ηρακλείου, Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία»).
  2. H Έκθεση Χειροτεχνών στην Πλατεία Ελευθερίας.
  3. H Έκθεση Φωτογραφίας από τη Φωτογραφική ομάδα Αϊ-Γιάννη «Του μικρού βοριά», στο πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
  4. H Έκθεση Φωτογραφίας, με τίτλο: CUBA, the land of joy, passion and hope, στο Αίθριο του ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ, από τον George Dryjohn.
  5. Oι Εκθέσεις Φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.) στην Δικαιοσύνης και στον Λάκκο.
  6. H Υπαίθρια Έκθεση Χειροποίητων Καραβιών από τον Εμμανουήλ Ψαρουδάκη στον Καράβολα.

Κοιτάξτε επίσης γύρω σας: Υπέροχες τοιχογραφίες και εικαστικές παρεμβάσεις εξελίσσονται στην πόλη!

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση