HomePost ItΑλέξης Καλοκαιρινός: Θα διεκδικήσουμε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού

Αλέξης Καλοκαιρινός: Θα διεκδικήσουμε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού

Συνάντηση με το Σωματείου Εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αμέριστη στήριξή του στους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου και στα αιτήματά τους, εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, κατά την επίσκεψή του στο Αμαξοστάσιο του Δήμου.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, άμεση προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της Υπηρεσίας με προσωπικό, ενώ επεσήμανε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να γίνει μια ευρύτερη καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν σε όλες της υπηρεσίες του Δήμου ώστε μέσω διεκδίκησης μόνιμων προσλήψεων να στελεχωθούν. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η έγκριση νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας που θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής.

«Πρέπει να παλέψουμε και στην ΚΕΔΕ και στα αρμόδια Υπουργεία για το θέμα της στελέχωσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Καλοκαιρινός, συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος πρέπει να πιέσει προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης νομοθετικών πρωτοβουλιών, ώστε να δίδεται το δικαίωμα στους ΟΤΑ,  να θέτουν η ίδιοι το πλαίσιο των προσλήψεων με βάση το οργανόγραμμά τους και τις ανάγκες που έχουν σε προσωπικό.

Τα προβλήματα των εργαζομένων στην Καθαριότητα

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Μιχάλης Καρασάββας, εξέθεσε στον υποψήφιο Δήμαρχο όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο τομέα της καθαριότητας με βασικότερο την έλλειψη προσωπικού, αναφέροντας ότι για  41 βάρδιες, υπάρχουν 47 άτομα και χωρίς οδηγούς για τα αποριμματοφόρα. Η υπηρεσία Καθαριότητας όπως είπε έχει πληγωθεί βαρύτατα από τις απορριπτικές αποφάσεις σε βάρος των συμβασιούχων εργαζομένων. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα όρια της εξάντλησης, αρκετοί μάλιστα έχουν αποχωρήσει, ενώ έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλά ρεπό.

kalokairinos_amaxostasio_1

Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Αμαξοστάσιο, επεσήμαναν στον Αλέξη Καλοκαιρινό την αναγκαιότητα να έχουν εξασφαλιστεί από το πρώτο δίμηνο της χρονιάς τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, δηλαδή ο εξοπλισμός που τους προστατεύει από τους κινδύνους της εργασίας. Ξεκαθάρισαν επίσης ότι επιθυμούν τα ΜΑΠ να είναι σε είδος και όχι σε χρήματα.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που έθεσαν είναι οι ανεξέλεγκτες χωματερές, περίπου 300 τον αριθμό στον Δήμο Ηρακλείου, που λειτουργούν χωρίς φύλαξη και επί 24ωρου βάσεως, με τους εργαζόμενους να καλούνται πολύ συχνά να κάνουν διπλοβάρδιες για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι κομβικής σημασίας η εκπαίδευση και η ενημέρωση των δημοτών πάνω στα θέματα που άπτονται της διαχείρισης και της διαλογής των απορριμμάτων, αλλά και για την σημασία της ανακύκλωσης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αλέξης Καλοκαιρινός ξεναγήθηκε στους χώρους του Αμαξοστασίου, είδε τον εξοπλισμό και διαπίστωσε τις ανάγκες που υπάρχουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση