HomeΚΡΗΤΗH απάντηση του δημάρχου Αγίου Νικολάου στον Α. Πορτοσάλτε

H απάντηση του δημάρχου Αγίου Νικολάου στον Α. Πορτοσάλτε

Α. Ζερβός: «Μην κατηγορείτε του δήμους»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απάντηση στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε δίνει με δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στα όσα ανακριβή και απαξιωτικά ανέφερε για τον ίδιο προσωπικά ερήμην του αλλά και για τους δημάρχους της χώρας, κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας , κατά τη διάρκεια της εκπομπής του από το ραδιοσυχνότητα του ΣΚΑΪ.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, πληροφορούμενος – μέσω του προέδρου της ΚΕΔΕ – τις δηλώσεις του εν λόγω δημοσιογράφου, τόνισε ότι : “οι απόψεις του κ. Κυρίζογλου, απηχούν αυτές των δημάρχων όλης της Ελλάδας, δεδομένου  ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δια των εκπροσώπων της, σε εκδήλωση τυχόν επεισοδίων πυρκαγιών αλλά και παρατεταμένου καύσωνα, όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, πράττει όλα όσα χρειάζονται μεριμνώντας κυρίαρχα για τις ανάγκες των πολιτών, σύμφωνα με τις οδηγίες του φορέα Πολιτικής Προστασίας .

Η εικόνα που έχω, είναι ότι οι Δήμοι κάνουν αυτά που μπορούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετά βήματα, ωστόσο χρειάζεται να γίνουν περισσότερα. Στην πράξη όμως και όχι στα λόγια… Γιατί το να πετάμε το μπαλάκι τον ευθυνών της επόμενης ημέρας, μέχρι την επόμενη καταστροφή, είναι το μόνο εύκολο. Μην κατηγορούμε λοιπόν τους Δήμους προς χάριν ακροαματικοτήτων και αριθμών τηλεθέασης,αν δεν μπορούμε να έχουμε άρτια οργανωμένες κρατικές υπηρεσίες και μια κοινωνία που νοιάζεται πραγματικά για το περιβάλλον”.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ:

«Ο κος Πορτοσάλτε, επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν αποδέχτηκα πρόσκλησή του για να παραχωρήσω συνέντευξη σήμερα στην εκπομπή του για τις πυρκαγιές, έχοντας ζητήσει να μετατεθεί η πρόσκλησή του για τις επόμενες ημέρες, για λόγους δεοντολογίας και ενόσω είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο των πυρκαγιών, προχώρησε σε ανοίκεια και απαξιωτική επίθεση τόσο στο πρόσωπό μου ως προέδρου της ΚΕΔΕ, όσο και κατά του συνόλου των δημάρχων της χώρας.

Δεν κατανοώ κε Πορτοσάλτε την τόσο απαξιωτική εκ μέρους σας αντιμετώπιση τόσο εμού προσωπικά («καλά κρασιά η απάντησή μου») όσο και των δημάρχων τους οποίους αποκαλέσατε «δημαρχαίους» απαξιωτικά, σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν ήθελα να έρθω στην εκπομπή σας τώρα, αλλά μετά το πέρας των πυρκαγιών.

Σε κάθε περίπτωση εκ των πραγμάτων φαίνεται ξεκάθαρα, ότι οι δήμαρχοι και ικανοί είναι και σε θέση είναι να εκπληρώσουν την αποστολή τους για τον καθαρισμό των χώρων στις εντός σχεδίου περιοχές τους, όπως ο νόμος ορίζει. Άλλωστε η ΚΕΔΕ με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ τοποθετήθηκε για το θέμα προ ημερών (σας αποστέλλω και το σχετικό Δελτίο Τύπου, καθώς και άρθρο με τις θέσεις μου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών).

Σε ότι αφορά στις «κατηγορίες» σας ότι ούτε ένας δήμος του Λεκανοπεδίου της Αθήνας και της Μακεδονίας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΣΚΑΪ και του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» για συνεργασία προκειμένου να γίνει καθαρισμός περιαστικών περιοχών, ουδέν ψευδέστερον τούτου, διότι:

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπτυξης Πεντελικού (ΣΠΑΠ), που εκπροσωπεί 12 δήμους της Αττικής, πραγματοποιεί 8-10 συνεργασίες – δράσεις κάθε χρόνο με τον ΣΚΑΪ και το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), που εκπροσωπεί επίσης 12 δήμους της Αττικής, πραγματοποίησε τα τελευταία 4 χρόνια 6 συνεργασίες – δράσεις με τον ΣΚΑΪ και το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Σε ότι αφορά τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης: Ωραιοκάστρου, Πυλαίας- Χορτιάτη και Νεάπολης –  Συκεών, επίσης πραγματοποίησαν συνεργασίες – δράσεις με τον ΣΚΑΪ και το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Εν κατακλείδι κε Πορτοσάλτε δεν μπορείτε εσείς, μέσα από το κλιματιζόμενο και δροσερό στούντιο σας, να επιτίθεστε εναντίον των δημάρχων, όταν όλοι οι δήμαρχοι και το προσωπικό των δήμων στις περιοχές που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, αγωνίζονται μαζί με τους πιλότους, τους πυροσβέστες, το στρατό και τους εθελοντές για την κατάσβεση των πυρκαγιών, να παριστάνεται τον τηλε- εισαγγελέα και τον τηλε-δικαστή.

Σας δηλώνω λοιπόν ότι θα βγω στην εκπομπή σας για να μιλήσουμε για όποιο θέμα θέλετε. Αλλά δεν μπορείτε να με «προσαγάγετε δια της βίας» στην εκπομπή σας, όταν και όποτε θέλετε εσείς».

Σημείωση: Η σχετική αναφορά στο https://www.skairadio.gr/portosalte-skai-gr/episode-2023-07-25, στο 01:42:54 του ηχητικού).

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση