HomeΚΟΣΜΟΣΦωτιά στην Αλγερία: Έσβησε το 80% των περισσότερων πυρκαγιών

Φωτιά στην Αλγερία: Έσβησε το 80% των περισσότερων πυρκαγιών

Οι αστυνομικές αρχές έκαναν λόγο για 80 τραυματίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυνάμεις της πυροσβεστικής συνέχισαν όλη νύχτα και το πρωί, στην Αλγερία, τις προσπάθειες για την κατάσχεση των τελευταίων έντεκα εστιών των πυρκαγιών που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 34 ανθρώπους σε τρεις ημέρες, ανάμεσά τους 10 στρατιωτικούς.

«Η πολιτική προστασία κατάφερε να σβήσει τις περισσότερες πυρκαγιές, το 80%», διαβεβαίωνε χθες το πρωί το υπουργείο Εξωτερικών, διευκρινίζοντας πως απέμεναν 11 εστίες σε επτά νομούς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τέθηκαν υπό έλεγχο πυρκαγιές που κατέκαιγαν χαμηλή βλάστηση. Πέρα από τους νεκρούς, οι αρχές έκαναν λόγο για 80 τραυματίες.

97 πυρκαγιές μέσα τρεις ημέρες

Μέσα σε τρεις ημέρες, καταγράφτηκαν 97 πυρκαγιές, κυρίως στην Μπουίρα, στη Ζιζέλ και στην Μπετζάγια, όπου ήδη τα δυο προηγούμενα χρόνια είχαν εκδηλωθεί πολύνεκρες πυρκαγιές. Κάθε καλοκαίρι, το βόρειο και το ανατολικό τμήμα της Αλγερίας δοκιμάζονται από πυρκαγιές, φαινόμενο που επιδείνωσε η κλιματική αλλαγή, φέρνοντας ξηρασίες και καύσωνες.

Τον Αύγουστο του 2022, γιγαντιαίες πυρκαγιές στοίχισαν τη ζωή σε 37 ανθρώπους. Ενώ καλοκαίρι του 2021 ξέσπασαν οι πιο πολύνεκρες πυρκαγιές εδώ και δεκαετίες στην Αλγερία, με πάνω από 90 νεκρούς, ιδίως στην Καβυλία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση