HomeHL-WorldΗΠΑ: Άνδρας σκότωσε σκύλο, του έκοψε τα πόδια και τον αποκεφάλισε

ΗΠΑ: Άνδρας σκότωσε σκύλο, του έκοψε τα πόδια και τον αποκεφάλισε

Για την αποτρόπαια πράξη του θα περάσει μόνο 60 μέρες στη φυλακή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας 44χρονος άνδρας από το Μίσιγκαν των Ηνωμένων θα μπει για δύο μερικούς μήνες στη φυλακή επειδή βασάνισε, σκότωσε, αποκεφάλισε και διαμέλισε τον σκύλο του γείτονά του. Η αποτρόπαια πράξη του αποκαλύφθηκε όταν οι αρχές βρήκαν το κεφάλι και τα πόδια του άτυχου ζώου χωμένα σε ένα κουτί μέσα στον αχυρώνα του.

Ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου της κομητείας Wexford, Jason Elmore έστειλε στη φυλακή τον άνδρα για 60 μέρες.

Ο δράστης Thomas William Middaugh συνελήφθη τον Φεβρουάριο και αρχικά κατηγορήθηκε για δύο κακουργήματα θανάτωσης και βασανισμού ζώων. Ωστόσο, κατέληξε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς τον Μάιο και δήλωσε ένοχος σε μία κατηγορία για απόπειρα θανάτωσης ή βασανισμού ζώου τρίτου βαθμού με αντάλλαγμα την απόσυρση των άλλων κατηγοριών.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης, ο Middaugh θα πρέπει επίσης να εκτίσει δύο χρόνια υπό επιτήρηση μετά την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αστυνομίας του Μίσιγκαν, αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε μια αναφορά σχετικά με τη θανάτωση ενός σκύλου. Όταν έφτασαν στο σημείο, μίλησαν με τον ιδιοκτήτη του σκύλου.

Ο ιδιοκτήτης δήλωσε ότι το 7χρονο λαμπραντόρ του είχε απομακρυνθεί από το κτήμα κάποια στιγμή το περασμένο βράδυ. Ο ιδιοκτήτης είπε ότι αυτός και η σύζυγός του κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του σκύλου εκείνο το βράδυ και τα ακολούθησαν στην ιδιοκτησία ενός γείτονα, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως Middaugh. Το επόμενο πρωί, καθώς συνέχισαν να ψάχνουν, ο ιδιοκτήτης είπε ότι βρήκαν μια περιοχή στο χιόνι όπου μπορούσαν να δουν ότι το σκυλί είχε «κάνει κύκλο και είχε σταματήσει». Εκεί, βρήκαν »μια λίμνη αίματος στο χιόνι», αλλά κανένα σκύλο και κανένα ίχνος που να οδηγεί μακριά από τον κύκλο. Ωστόσο, υπήρχαν ίχνη ελαστικών δίπλα στο σημείο όπου ο σκύλος είχε κάνει κύκλο.

Η αστυνομία λέει ότι η έρευνα αποκάλυψε ότι ο Middaugh «είχε πυροβολήσει τον σκύλο πολλές φορές με ένα τουφέκι». «Στη συνέχεια έκοψε το κεφάλι και τα πόδια του σκύλου, τον τύλιξε σε ένα μουσαμά και τον έβαλε μέσα σε ένα κουτί που έκρυψε μέσα στον αχυρώνα του».

Η αστυνομία υπέβαλε αναφορά στο γραφείο του εισαγγελέα και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Middaugh ο οποίος παραδόθηκε στις αρχές, εισήχθη στη φυλακή και δύο μέρες μετά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της ποινής, ο δικαστής Elmore δήλωσε ότι η συμπεριφορά του Middaugh, ιδίως αυτό που έκανε στο σκύλο αφού τον σκότωσε, ήταν ανησυχητικό.

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι έκοψε τα πόδια του σκύλου και τον αποκεφάλισε και δεν μπορώ να βρω πουθενά που να βγάζει νόημα αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Middaugh ζήτησε συγγνώμη «για την όλη κατάσταση».

Μία από τις ιδιοκτήτριες του σκύλου, η Samantha Olds, δήλωσε στο σταθμό ότι οι 60 ημέρες φυλάκισης ήταν «καλύτερες από το τίποτα. Τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να είναι αρκετό, αλλά ήταν κάτι».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση