HomeHL-CultureΜουσική της Ανατολικής Μεσογείου στη Γκουβερνιώτισσα

Μουσική της Ανατολικής Μεσογείου στη Γκουβερνιώτισσα

Στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Κρήτης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ιερά Μονή της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας το Σάββατο 29 Ιουλίου και ώρα 21:00 το «Φεστιβάλ Κρήτης» που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης για τρίτη χρονιά φέτος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, παρουσιάζει το σπουδαίο μουσικό Haig Yazdjian έρχεται στην Κρήτη μαζί με μια εξαίρετη ομάδα δεξιοτεχνών μουσικών.  Θα παρουσιάσει ζωντανά ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις πιο γνωστές συνθέσεις από τη δισκογραφία του καθώς και ευφάνταστες διασκευές σε παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και την Εγγύς Ανατολή.

Ο Haig Yazdjian, γεννημένος στην Συρία από γονείς Αρμένιους, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η καταγωγή του, οι καταβολές και οι παιδικές του μνήμες, μπολιασμένες από τον πολιτισμό της Ανατολικής Μεσογείου, οδήγησαν τον Haig στο να υφάνει την τεράστια μουσική παράδοση της Αρμενίας και της Μέσης Ανατολής με τους μουσικούς ιδιωματισμούς της Δύσης και διαλέγοντας τα πιο δυνατά στοιχεία των δύο κόσμων, φτάνει τη μουσική του σε υψηλά επίπεδα δημιουργικότητας.

Όπως πάντα, ο αυτοσχεδιασμός και η δημιουργική διάθεση των μουσικών ορίζουν τον τόνο στις  ζωντανές εμφανίσεις του Haig, με την ατμόσφαιρα να κινείται από τα «χωράφια» της jazz και της fusion μέχρι τη σύγχρονη δυτική μουσική.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Γιώργος Κοντογιάννης, λύρα

Τάσος Πούλιος, κανονάκι

Θάνος Χατζηαναγνώστου, τύμπανα

Γιάννης Παπαδόπουλος, πλήκτρα

Haig Yazdjian, ούτι/τραγούδι

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση