HomeHL-GreeceΕπεισόδιο στη Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Το παρασκήνιο που οδήγησε στην «έκρηξη» του καταδρομέα

Επεισόδιο στη Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Το παρασκήνιο που οδήγησε στην «έκρηξη» του καταδρομέα

Η «προϊστορία» με τον Διοικητή και οι περιπολίες «Δευκαλίων» για τις πυρκαγιές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας συνθέτουν τον «παζλ» για το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή στη Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών με πρωταγωνιστή τον ΕΠΟΠ καταδρομέα που μπήκε τρελαμένος στο στρατόπεδο και κυνήγησε τον Διοικητή του πετώντας κρότου – λάμψης.

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι ο μόνιμος καταδρομέας, είχε προηγούμενα με τον Διοικητή του και τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες συμμετείχε στις περιπολίες των ομάδων «Δευκαλίων» που έχουν διαθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Πολιτεία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο υπαξιωματικός δεν έδωσε το «παρών» στην πρωινή αναφορά και σύμφωνα με πληροφορίες συναδέλφων του, όταν πληροφορήθηκε ότι ο Διοικητής του τον ψάχνει για να τον τιμωρήσει… «τρελάθηκε και απασφάλισε» καθώς θεώρησε ότι αδικείται. Οι ίδιοι συνάδελφοι του αναφέρουν πάντως ότι ο εν λόγω καταδρομέας «είναι ένας στρατιώτης με ήθος αλλά και αρκετά… νευρικός».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όση ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη το σοβαρό περιστατικό με τον καταδρομέα στη Β’ Μοίρα, στους υπόλοιπους καταδρομείς δόθηκε εντολή να τρέξουν στο ΚΨΜ προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς.

Όπως είναι γνωστό, ο μόνιμος καταδρομέας, που υποστηρίζει ότι ήταν σε νόμιμη άδεια, μπήκε «τρελαμένος» το πρωί της Παρασκευής στο στρατόπεδο αναζητώντας τον Διοικητή του, ο οποίος φέρεται αρχικά να φυγαδεύτηκε από το παράθυρο με τη βοήθεια ενός άλλου καταδρομέα.

Ο ΕΠΟΠ (επαγγελματίας οπλίτης) τον κυνήγησε πετάγοντας προς το μέρος του χειροβομβίδα κρότου – λάμψης και φέρεται μάλιστα να άνοιξε πυρ με αβολίδοτα, προκαλώντας εκ νέου πανικό στη μονάδα. Κάποιοι τον άκουσαν να φωνάζει, «δεν έχω τίποτα με κανέναν, θέλω μόνο τον διοικητή»!

Ειδοποίησαν τη σύζυγό του που έσπευσε στο στρατόπεδο για να τον ηρεμήσει

Οι συνάδελφοι του ειδοποίησαν την σύζυγό του, η οποία έτρεξε αμέσως στο στρατόπεδο σε μια ύστατη προσπάθεια να τον ηρεμήσει. Όμως ο υπαξιωματικός ήταν εκτός εαυτού.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, όταν ο αλλόφρων καταδρομέας εντόπισε τον διοικητή μέσα στο κτίριο απείλησε ότι θα τον σκοτώσει. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, όμως οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο δεν εισήλθαν στο Στρατόπεδο και παρέμειναν σε απόσταση 100 μέτρων από την κεντρική πύλη.

Στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Ταυτόχρονα ενημερώθηκε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος έσπευσε αμέσως στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών και προσπάθησε να ηρεμήσει τον υπαξιωματικό, ο οποίος πείστηκε έπειτα από ώρα να παραδώσει τον οπλισμό του για να συλληφθεί στη συνέχεια από την Στρατονομία.

Τέλος να σημειωθεί ότι από χθες υπήρχαν πληροφορίες που ανέφεραν πως ο διοικητής της μονάδας φέρεται να είχε πιέσει τα στελέχη της μονάδας του με τα περίπολα και τις φωτιές, γεγονός που εξόργισε τον ΕΠΟΠ ο οποίος έχει 22 χρόνια υπηρεσίας.

Σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογείται η εκτός ορίων συμπεριφορά του καθώς έβαλε σε κίνδυνο την σωματική ασφάλεια του διοικητή της Β’ Μοίρας Αλεξιπτωτιστών όπως και των υπολοίπων καταδρομέων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση