HomeΕΚΛΟΓΕΣΑλέξης Καλοκαιρινός: Θα είμαστε δίπλα στις πολύτεκνες οικογένειες με δράσεις και πολιτικές στήριξης

Αλέξης Καλοκαιρινός: Θα είμαστε δίπλα στις πολύτεκνες οικογένειες με δράσεις και πολιτικές στήριξης

Συνάντηση με τον Σύλλογο Πολυτέκνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Πολύτεκνη οικογένεια στην Ελληνική κοινωνία και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, επεσήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός στην εποικοδομητική συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ηρακλείου Γιώργο Παρασύρη και μέλη του Δ.Σ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, σε πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας για τα ζητήματα που διαχειρίζεται ο Σύλλογος για την στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών και συμφωνήθηκε να βρεθούν τρόποι ενίσχυσής τους από το Δήμο Ηρακλείου.

Ο κ. Παρασύρης αναφέρθηκε γενικότερα στα χρόνια προβλήματα των πολύτεκνων και την αντιμετώπισή τους  από την Πολιτεία κυρίως στο επίπεδο των παροχών και των κινήτρων, γεγονός που όπως είπε παρατηρείται και στο Δήμο. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν την αναγκαιότητα  συμμετοχής τους σε επιτροπές που έχουν ως άξονα το παιδί και την οικογένεια (όπως η επιτροπή Παιδείας και η ΔΗΚΕΗ) και επεσήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως την προσβασιμότητα των παιδιών των Πολυτέκνων σε χώρους αθλητισμού και πολιτισμού στο Ηράκλειο αλλά και για το γεγονός  ότι το πιστοποιητικό πολυτεκνίας αποτελεί τελευταίο κριτήριο στη μοριοδότηση για ένταξη στους παιδικούς σταθμούς.

kalokairinos_polyteknoi_2

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» όσον αφορά την Κοινωνική πολιτική που θα ασκήσει ο Δήμος λέγοντας στους συνομιλητές του ότι θα υπηρετήσει τα βασικά δικαιώματα των δημοτών και ένα από αυτά είναι η οικογένεια. Ο υποψήφιος Δήμαρχος είπε ότι μεγάλος στόχος είναι η μέγιστη κάλυψη σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ότι είναι προτεραιότητα η στήριξη των οικογενειών, όπως και το να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία νέων. Όσον αφορά το δημογραφικό, ανέφερε ότι για τον ίδιο αλλά και το «Δικαίωμα στην Πόλη» είναι σημείο αφετηρίας και εξήγησε ότι οι πολιτικές που επιθυμεί να ασκηθούν δεν θα κάνουν κανενός είδους διάκριση.

Τέλος, υπογράμμισε ότι, ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο μόνος δήμος πανελλαδικά που δεν υποχωρεί πληθυσμιακά και αυτό δημιουργεί μια θετική δυναμική και μια ευκαιρία σχετικά με το πώς μπορεί να κατανεμηθεί ο πληθυσμός, στην πόλη, στις περιαστικές περιοχές και στην ύπαιθρο του Δήμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση