HomeΚΡΗΤΗΜαλεβιζι: Καταγραφή και χαρτογράφηση των αναγκών υγείας των ηλικιωμένων

Μαλεβιζι: Καταγραφή και χαρτογράφηση των αναγκών υγείας των ηλικιωμένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την καταγραφή, χαρτογράφηση και εκτίμηση των αναγκών υγείας των ηλικιωμένων έχει στόχο η έρευνα που ξεκίνησε από τα Καλέσα και θα συνεχιστεί σε Τύλισο αλλά και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μαλεβιζίου από τον ΔΟΚΑΠΠΑΜ και την Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΑΠΗ Γαζίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Τοπικής Ανάπτυξης του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ.

Στόχος είναι η αποτύπωση των πραγματικών αναγκών των ηλικιωμένων στο Δήμο Μαλεβιζίου  ώστε να μπορούν να σχεδιαστούν παρεμβάσεις για την κάλυψη των αναγκών υγείας και φροντίδας των ηλικιωμένων. Επίσης όλα τα δεδομένα θα αποτυπωθούν ψηφιακά σε χάρτη μέσω προγράμματος GIS ώστε να είναι δυνατή η σύνδεση των χωρικών με τα περιγραφικά δεδομένα σε μια ενιαία αποτυπωμένη πλατφόρμα για την ευκολότερη μελέτη και επεξεργασία τους.

Η ομάδα μελέτης του ΕΛΜΕΠΑ παρουσίασε στο Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα την πρώτη καταγραφή και αποτύπωση σε χάρτη των δεδομένων στα Καλέσα ενημερώνοντας τον παράλληλα για τις ανάγκες των ηλικιωμένων.

Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τους φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ για τη συμβολή τους, ζήτησε από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίνα Βογιατζή που έχει το συντονισμό της δράσης,  η έρευνα να επεκταθεί σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ως Ομάδα στόχος της έρευνας αποτελεί το σύνολο του πληθυσμού της κοινότητας άνω των 55 ετών. Στα πλαίσια της έρευνας, το δείγμα θα προσεγγιστεί πόρτα-πόρτα. Οι θεματικές ενότητες του ερωτηματολογίου περιλαμβάνουν: τα δημογραφικά στοιχεία των ηλικιωμένων, τη χρήση των κοινωνικών υπηρεσιών ως προς τις ανάγκες, το βαθμό ικανότητας προσαρμογής της κατοικίας, τις δυνατότητες αυτοεξυπηρέτησης, την ανάγκη για ειδική ιατρική φροντίδα και την κοινωνική φροντίδα που παρέχεται από άλλο πρόσωπο εκτός από τις υπηρεσίες του Δήμου.

 

erevna-ilikiomeni-4

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση