HomeHL-TOPΕξάρθρωση Εγκληματικής Οργάνωσης: Πολυτελής Βίλα στην Αττική με Μεγάλη Καλλιέργεια Κάνναβης

Εξάρθρωση Εγκληματικής Οργάνωσης: Πολυτελής Βίλα στην Αττική με Μεγάλη Καλλιέργεια Κάνναβης

Επιτυχία της Ασφάλειας Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης σε βίλα στην Αττική.

Συνελήφθησαν -7- μέλη, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περισσότερα από 275 κιλά κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, 343 δενδρύλλια κάνναβης, -5- οχήματα καθώς και πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών sim.

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης σε πολυτελή μονοκατοικία (βίλα) σε περιοχή της Αττικής.

Η αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της Παρασκευής, όπου συμμετείχαν αστυνομικοί της Ε.Κ.Α.Μ. και της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων. Συνολικά, συνελήφθησαν εφτά (7) μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Κατά την αστυνομική έρευνα στη βίλα και στις οικίες των συλληφθέντων, ανακαλύφθηκαν και κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών και εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων:

228 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

47 κιλά κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)

900 ml χασισέλαιο

2,93 γραμμάρια κοκαΐνης

Επίσης, κατασχέθηκαν:

39.468 ευρώ και 3 χρυσές λίρες Αγγλίας

Ένα ρολόι χειρός

5 οχήματα

Πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM

Οι αποσπασθείσες ποσότητες ναρκωτικών υπολογίζεται ότι θα απέφεραν στην εγκληματική οργάνωση χρηματικό όφελος από 1.026.000 έως 2.185.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

 

362253580_670360491785998_7515275356522968473_n

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση