HomeHL-9Φωτιά: Βελτιωμένη η κατάσταση σε Δυτική Αττική και Σπάρτη – Μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο

Φωτιά: Βελτιωμένη η κατάσταση σε Δυτική Αττική και Σπάρτη – Μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο

Βελτιωμένη η εικόνα από τις φωτιές στη Δυτική Αττική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για ακόμη μια νύχτα, πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές έδωσαν μάχη για να αποτρέψουν αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο και τη Λακωνία.

Η εικόνα των πυρκαγιών σήμερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι καλύτερη σε όλα τα μέτωπα, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει τον κίνδυνο νέας αναζωπύρωσης και επέκτασης του πύρινου εφιάλτη.

Βελτιωμένη η κατάσταση στη Δυτική Αττική

Στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο in, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά υπάρχουν «καντηλάκια», φωτιάς. Παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ δόθηκε εντολή να σηκωθούν 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Χθες, οι αναζωπυρώσεις δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα σε περιοχές όπου οι φλόγες είχαν καταλαγιάσει, θέτοντας εκ νέου σε κίνδυνο σπίτια, αλλά και τεράστιες εκτάσεις δάσους.

Αρκετές ήταν οι εντολές εκκένωσης σε οικισμούς της περιοχής, ενώ η φωτιά μπήκε σε σπίτια. Συγκεκριμένα, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Οινόη, Άγιος Παντελεήμονας, Κιάφα, Αγ. Ιωάννης Κορακάς, Μελετάκι, Αγ. Σωτήρας, Πανόραμα, Παλαιοκούνδουρα, Παλαιοχώρι.

Στον Αγιο Σωτήρα σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Ρόδο

Σκληρή συνεχίζει να είναι η μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο, όπου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων.
Η πυρκαγιά στη Ρόδο είναι σε εξέλιξη, ιδιαίτερα το νότιο τμήμα της και καίει εκτάσεις με κατεύθυνση τα Λάερμα ενώ το μέτωπο στον Προφήτη Ηλία έχει περιοριστεί αισθητά. Από νωρίς το πρωί, επιχειρούν και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σε ύφεση η φωτιά στη Λακωνία

Σε ύφεση είναι η φωτιά στο Λευκόχωμα Λακωνίας, μετά την χτεσινή απογευματινή αναζωπύρωση, με μικρές εστίες να αντιμετωπίζονται από πεζοπόρα τμήματα, ενώ δόθηκε εντολή να σηκωθούν και 4 αεροσκάφη. Οι φλόγες, καίνε πευκοδάσος αλλά και ελαιώνες, ενώ εκκενώθηκε και μία κτηνοτροφική μονάδα.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση