HomeHL-9Έλλειψη νερού στο Νέο Κοιμητήριο του Ηρακλείου: Η ΔΕΥΑΗ ρίχνει το μπαλάκι στον Δήμο και στους πολίτες

Έλλειψη νερού στο Νέο Κοιμητήριο του Ηρακλείου: Η ΔΕΥΑΗ ρίχνει το μπαλάκι στον Δήμο και στους πολίτες

Υπονοείται παράλειψη στη συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων από τον Δήμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πόλη του Ηρακλείου βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανησυχητική κατάσταση, καθώς εδώ και σχεδόν είκοσι μέρες το Νέο Κοιμητήριο βρίσκεται χωρίς νερό. Οι πολίτες, εκτός από τον πόνο του αποχαιρετισμού στους αγαπημένους τους, αντιμετωπίζουν τώρα τη δυσκολία να φροντίσουν τις τελευταίες κατοικίες των αγαπημένων τους από έλλειψη νερού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που επικοινώνησαν με το Cretapost, η κύρια αιτία που οδήγησε σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση είναι ένα εξάρτημα, γνωστό ως «βατραχάκι» ή αλλιώς αντλία, το οποίο εδώ και καιρό έχει χαλασμένο και δεν έχει αντικατασταθεί. Η επισκευή και η λειτουργία της συγκεκριμένης αντλίας εμπίπτουν στον Δήμο Ηρακλείου.

Από την πλευρά της ΔΕΥΑΗ, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Βουρεξάκης διατείνεται πως η υδροδότηση του Νέου Κοιμητηρίου δεν είναι στην αρμοδιότητα της εταιρείας, αλλά του Δήμου Ηρακλείου. Επιπλέον, κατηγορεί τους πολίτες και συγγενείς των νεκρών που αφήνουν ανοιχτές τις βρύσεις, με συνέπεια να επιδεινώνουν το πρόβλημα της έλλειψης νερού.

Ωστόσο, η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κυρία Μαρία Καναβάκη, υποστηρίζει πως ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα. Γι αυτό, δεσμεύεται να ερευνήσει το ζήτημα και να ενημερώσει τους πολίτες του Ηρακλείου μόλις λάβει πληροφορίες.

Αλκινόη Μοσχίδου

Διαφήμιση
Διαφήμιση