HomePost ItΑλέξης Καλοκαιρινός: Θα διεκδικήσουμε Ευρωπαϊκά και Κρατικά κονδύλια

Αλέξης Καλοκαιρινός: Θα διεκδικήσουμε Ευρωπαϊκά και Κρατικά κονδύλια

Συνάντηση με την Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ευρύ πλαίσιο παρεμβάσεων που χρειάζονται άμεσα στο Δήμο Ηρακλείου και οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται το επόμενο διάστημα, τέθηκαν επί τάπητος στην εποικοδομητική συνάντηση που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, με την Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρία Κασωτάκη.

Στη διεξοδική συζήτηση που είχε με την κ. Κασωτάκη αναλύθηκαν οι ευκαιρίες χρημοδότησης που έχει ο Δήμος Ηρακλείου, ιδιαίτερα στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων, των δημόσιων χώρων πρασίνου, της κυκλοφορίας, της σχολικής στέγης, της κοινωνικής πολιτικής, του πολιτισμού κ.α. Διαπιστώθηκε πόσο μεγάλη είναι η σημασία των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων και της μελετητικής ετοιμότητας του Δήμου, και παράλληλα επισημάνθηκαν τα προβλήματα εξαιτίας της υποστελέχωσης κομβικών υπηρεσιών του Δήμου όπως, η Τεχνική, Οικονομική και η Κοινωνική Υπηρεσία.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν ειδικότερα, μεταξύ άλλων, οι απαιτήσεις και οι δυνατότητες δημιουργίας σχολικών υποδομών με έμφαση στα νηπιαγωγεία και υποδομών πολιτισμού με αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του Δήμου και με ιδιαίτερη έμφαση στη νεανική καλλιτεχνική έκφραση, οι ευρείας κλίμακας στοχευμένες παρεμβάσεις για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων, η πράσινη ανάπλαση των ενετικών τειχών και η ολοκληρωμένη ανάδειξη του υδάτινου στοιχείου του Δήμου καθώς και οι συγκεκριμένες κατευθύνσεις εφαρμογής του γενικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου, και θέματα που αφορούν στο συνεχιζόμενο έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).

Όλα αυτά τα ζητήματα, σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο, βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας του προγράμματος της παράταξης που θα παρουσιαστεί αναλυτικά το επόμενο διάστημα και θα περιλαμβάνει το σχέδιο που θα εφαρμοστεί από την πρώτη κιόλας ημέρα της νέας Δημοτικής Αρχής εάν την επιλέξουν οι Δημότες του Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση