HomeHL-CultureΠολιτιστικές μουσικές εκδηλώσεις στα Χανιά

Πολιτιστικές μουσικές εκδηλώσεις στα Χανιά

Πώς έχει το πρόγραμμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα λαϊκό πάλκο του 1960, αφηγείται τη μουσική διαδρομή του Συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι, Αντώνη Κατινάρη. Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, 2023, ώρα 9.30 μ.μ., Προμαχώνας Σαν Σαλβατόρε.

Η Μαρία Κατινάρη κόρη του συνθέτη και η μουσική της παρέα, Συνοδεία της » Λαϊκής Ορχήστρας Αντώνη Κατινάρη,» τιμούν και παρουσιάζουν με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση μια μουσική παράσταση που αφορά τη ζωή και το συνθετικό έργο του λαϊκού δημιουργού Αντώνη Κατινάρη.

Αναπολώντας και καθρεφτίζοντας την χρυσή εποχή του λαϊκού τραγουδιού , με πλήρη αναφορά της μουσικής του διαδρομής, δίνοντας το στίγμα του χαρισματικού καλλιτέχνη και φωτίζοντας άγνωστες πτυχές του . Αφηγήσεις από συναναστροφές του συνθέτη, φιλίες καρδιάς , βιώματα , συνεργασίες με πρόσωπα που έγραψαν με ανεξίτηλα χρώματα την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού στις καρδιές των Ελλήνων, όπως η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. ο Πάνος Γαβαλάς, ο Στράτος Διονυσίου, ο Τσαουσάκης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Πόλυ Πάνου κι άλλοι συνθέτουν το παζλ της ζωής και της καλλιτεχνικής διαδρομής του Αντώνη Κατινάρη επί σκηνής.

antonis-katinaris

Παίζουν και τραγουδούν:

Μαρία Κατινάρη – φωνή

Δημήτρης Δημόπουλος – φωνή

Στέλιος Βαρβέρης – μπουζούκι

Αλέξανδρος Κεντρής – μπουζούκι

Μεχάκ Χατζατουριάν -ακορντεόν

Κώστας Σπηλιόπουλος – κόντρα μπάσο

Γιούλη Δανιγγέλη – πιάνο

Γιώργος Ντάλλης – μπαγλαμά – τζουρά

Αντώνης Κουτελιέρης – κιθάρα

Ενώ την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, ώρα 21.30, Φρούριο Φιρκά η Ερμηνεύτρια Ερωφίλη και ο Πιανίστας Γιώργος Σαλτάρης συναντιούνται στην πόλη των Χανίων, σε… μια πόλη μαγική… για να μας προσφέρουν μια αξέχαστη βραδιά, για να μοιραστούν μαζί μας στιγμές και συναισθήματα, στίχους και μελωδίες.

Ένα πρόγραμμα με τα έργα των σπουδαιότερων Ελλήνων Ποιητών και Συνθετών – Σεφέρη, Ελύτη, Γκάτσο, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκο, Μαρκόπουλο – τραγούδια που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν απ’ όλους μας.

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση