HomeHL-9Καθυστερήσεις στη σύσταση και λειτουργία των Επιτροπών Αντιρρήσεων Δασικών Χαρτών σε Ηράκλειο και Λασίθι

Καθυστερήσεις στη σύσταση και λειτουργία των Επιτροπών Αντιρρήσεων Δασικών Χαρτών σε Ηράκλειο και Λασίθι

Τι αναφέρει ο Χάρης Μαμουλάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι καθυστερήσεις στη σύσταση και λειτουργία των Επιτροπών Αντιρρήσεων Δασικών Χαρτών σε Ηράκλειο και Λασίθι έρχονται στο προσκήνιο με την κατάθεση σχετικής επιστολής από το ΤΕΕ/ΤΑΚ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τεχνικό Αρχιτεκτονικό Κολλέγιο) ως Αναφοράς προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης αναδεικνύει την ανάγκη για περαιτέρω ενέργειες και επιστατεί στην επείγουσα ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό.

Σύμφωνα με την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, οι δύο επιτροπές στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου δεν λειτουργούν όπως αρχικά προβλεπόταν, καθώς η μία επιτροπή καταργήθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού. Επιπλέον, ο δασολόγος που είχε οριστεί στην επιτροπή πρέπει να καλύψει τις ανάγκες της επιτροπής στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Η έλλειψη επαρκούς αριθμού επιτροπών και προσωπικού δημιουργεί καθυστερήσεις στην εξέταση και επίλυση των αιτήσεων των πολιτών, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η αγωνία τους.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, εκφράζοντας τις ανησυχίες του, ζητάει από τον αρμόδιο υπουργό να παράσχει ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την επίλυση του προβλήματος και την εξασφάλιση αποτελεσματικού και έγκαιρου ελέγχου των αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες. Με το 95% των αναρτημένων δασικών χαρτών να έχει ήδη κυρωθεί, η επίλυση των εκκρεμοτήτων και η διευθέτηση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις αντιρρήσεις των πολιτών αποτελούν προτεραιότητα για να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας με ακρίβεια και αξιοπιστία.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση