HomeΕΛΛΑΔΑΜάστιγα οι πνιγμοί στις ελληνικές θάλασσες

Μάστιγα οι πνιγμοί στις ελληνικές θάλασσες

29 νεκροί σε 6 ημέρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι πνιγμοί στις ελληνικές θάλασσες, καθώς από την αρχή του καλοκαιριού πάνω από 100 συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμενικού, μόνο το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου έχουν καταγραφεί 40 πνιγμοί όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ από τις 11 του μήνα μέχρι και σήμερα, δηλαδή σε μόλις 6 μέρες έχουν καταγραφεί άλλα 29 περιστατικά ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 69.

Οι πνιγμοί εξελίσσονται σε μάστιγα του καλοκαιριού με τους αρμόδιους να προειδοποιούν ότι η κατανάλωση φαγητού, αλκοόλ αλλά και η υπερεκτίμηση των δυνάμεων, μπορεί να μετατρέψει το μπάνιο στη θάλασσα σε τραγωδία.

Στη συντριπτική πλειονότητα τα περιστατικά αφορούν σε ηλικιωμένους, οι οποίοι όπως μας έλεγαν ναυαγοσώστες, δεν πρέπει να μπαίνουν στη θάλασσα ασυνόδευτοι και να μην απομακρύνονται από την ακτή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, από την αρχή του καλοκαιριού πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα μέσα σε 45 ημέρες, με την Ελλάδα να καταγράφει ήδη 106 πνιγμούς, ενώ πέρσι συνολικά είχαν καταγραφεί 196 τέτοιοι θάνατοι.

Οι 106 πνιγμοί στη θάλασσα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα το διάστημα μεταξύ 1 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου. Πέρσι, οι 196 θάνατοι καταγράφηκαν το διάστημα μεταξύ 1 Ιουνίου έως 15 Αυγούστου.

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση