HomeΕΛΛΑΔΑΤον αναζητούσε από το 2009 η Αλβανία για απάτη και εντοπίστηκε 14 χρόνια μετά

Τον αναζητούσε από το 2009 η Αλβανία για απάτη και εντοπίστηκε 14 χρόνια μετά

Στο Ναύπλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επί 14 χρόνια αναζητούσαν οι αρχές της Αλβανίας έναν 50χρονο αλλοδαπό που κατηγορείται ότι είχε διαπράξει απάτη στο διάστημα από το 2008 ως και το 2009 στην γειτονική χώρα, αλλά εκείνος είχε καταφέρει να διαφύγει στην Ελλάδα όπου κρυβόταν στο Ναύπλιο.

Εκεί εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων και του πέρασαν χειροπέδες, το βράδυ της Παρασκευής. Ο 50χρονος αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου, ο οποίος διέταξε την κράτησή του ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την έκδοσή του στην Αλβανία.

Εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και καταδίκη

Οπλισμένος συνελήφθη στην Χαλκιδική από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πολυγύρου ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Σερρών για διακεκριμένη κλοπή. Κατά την έρευνα που έγινε στον χώρο όπου διέμενε προσωρινά, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα. Με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ο δράστης μετήχθη στις Σέρρες για να απολογηθεί και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών για κλοπή, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 50 μηνών.

Στη Ζάκυνθο, αστυνομικοί της Ασφαλείας πέρασαν χειροπέδες σε έναν Έλληνα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θήβας, με ποινή φυλάκισης 36 μηνών για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.. Ο φυγόποινος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, που διέταξε να εκτίσει την ποινή σε κατάστημα κράτησης.

Σε περιοχή της Χαλκιδικής, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Μουδανιών μια Ελληνίδα, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Αθηνών για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία και πλαστογραφία. Η γυναίκα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής που διέταξε τη μεταγωγή της στην Αθήνα για να απολογηθεί.

Στην Φλώρινα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας μια 48χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής ότι εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θήρας Κυκλάδων για κλοπή. Η φυγόποινη, η οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Στα Ιωάννινα, συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 30χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για κλοπή, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο μηνών.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση