HomeΕΛΛΑΔΑΥπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Επισκέψεις σε εποπτευόμενους Φορείς για ενίσχυση της γεωργίας και της διατροφικής αλυσίδας

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Επισκέψεις σε εποπτευόμενους Φορείς για ενίσχυση της γεωργίας και της διατροφικής αλυσίδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, πραγματοποίησε επισκέψεις σε δύο ακόμη εποπτευόμενους Φορείς του υπουργείου, μαζί με τον Υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη.

Στην πρώτη συνάντηση, στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, οι υπουργοί ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο Αλέξανδρο Σαμαρά για το έργο του Ινστιτούτου στον τομέα του ελέγχου και της έρευνας.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε τη σημαντική παρουσία του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και πρότεινε την ενίσχυση και την ανάπτυξή του. Επισήμανε επίσης την ανάγκη να γίνει το έργο του Ινστιτούτου πιο προσιτό στην κοινωνία, ιδιαίτερα στη νέα γενιά που ενδιαφέρεται για τη γεωργία. Ο Υπουργός ζήτησε τις προτάσεις της Διοίκησης για την ενίσχυση της συνεργασίας του Ινστιτούτου με το υπουργείο.

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, που ιδρύθηκε το 1929 με δωρεά του Εμμανουήλ Μπενάκη, αποτελεί εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου και από το 1931 είναι αφιερωμένο στην προστασία της φυτικής παραγωγής και την υποστήριξη των αγροτών σε θέματα φυτοϋγείας, φυτοπροστασίας και ελέγχου γεωργικών φαρμάκων.

Στη συνέχεια, οι υπουργοί επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ενιαίου Φορέα Έλεγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), όπου συζητήθηκαν οι δράσεις του Φορέα.

Παρά τις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν στο προσωπικό και τις συνθήκες σύγχυσης λόγω πολλών συναρμοδιοτήτων, αναγνωρίστηκε η σημασία του έργου του ΕΦΕΤ. Συμφωνήθηκε ότι θα δοθούν λύσεις στα τρέχοντα προβλήματα και θα γίνει εξορθολογισμός του συστήματος ελέγχων με στόχο τη στήριξη της παραγωγής και της διατροφικής αλυσίδας

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση