HomeΕΛΛΑΔΑΒουλή: Διαβιβάστηκε το αίτημα για άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου

Βουλή: Διαβιβάστηκε το αίτημα για άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου

Θα συζητηθεί στην Τρίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Βουλή διαβιβάστηκε ήδη από το υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την άρση της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου.

Η υπόθεση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου την προσεχή Τρίτη με κατεπείγον αίτημα από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και χωρίς να έχει προηγηθεί εισήγηση από την επιτροπή Δεοντολογίας.

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών διεξάγεται η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, Ραφήνα, Νέο Βουτζά, κ.λπ., τον Ιούλιο του 2018, που είχε ως συνέπεια την απώλεια 104 συνανθρώπων μας. Στη δίκη αυτή η κυρία Δούρου κατηγορείται μαζί με άλλα 20, σε βαθμό πλημμελήματος, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες από αμέλεια για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ειδικότερα, στις αρχές Ιουνίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών υποχρεώθηκε να διακόψει τις συνεδριάσεις του προκειμένου να σταλεί στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου, μετά την βουλευτική ιδιότητα που απέκτησε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Συγκεκριμένα, μετά από 8 μήνες ακροαματικής διαδικασίας με πολύ συχνές συνεδριάσεις -καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μελλοντικά η υπόθεση να υποπέσει σε παραγραφή- το δικαστήριο διέκοψε αρχικά για τις 24 Ιουλίου 2023, ώστε να δοθεί χρόνος να τρέξει η διαδικασία άρσης ασυλίας της Ρένας Δούρου. Χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση της διακοπής εάν η διαδικασία στην Βουλή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Μανιάτης (4/07/2023) είχε θέσει το ζήτημα της ασυλίας, λέγοντας: «Υπάρχει δικονομικό κώλυμα και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για τη συνέχιση της δίκης και μέχρι τότε η διαδικασία πρέπει να διακοπεί».

Στην συνέχεια ο Θεόδωρος Σχοινάς, συνήγορος υπεράσπισης της Ρένας Δούρου, διάβασε δήλωση της εντολέως του στην οποία με ρητό τρόπο ανέφερε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία και να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία άρσης της ασυλίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση