HomeΕΛΛΑΔΑΔεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία λέει ο Παύλος Μαρινάκης

Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία λέει ο Παύλος Μαρινάκης

Όλα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για νέο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με φόντο τη χθεσινή συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το θετικό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να έχει συνέχεια.

Αναφορικά με τον καύσωνα «Κλέων» είπε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τον καύσωνα. έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι ακραίες θερμοκρασίας.

«Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με τον κ. Μαρινάκη να αναφέρει ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια , ένα κλίμα που θα ευνοεί τους φοιτητές και τους καθηγητές και θα προστατεύει και θα απομονώνει παραβατικές συμπεριφορές από και σε αυτή την πολιτική έχουν γίνει πολλές κινήσεις, όπως η επαναφορά του ασύλου» είπε για να προσθέσει πως «η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται. Δεν υπήρχε ποτέ τέτοια πρόθεση και τέτοια διατύπωση. Αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πως θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη Αστυνομία»

Αναφορικά με την έφιππη αστυνομία είπε ότι δεν υπήρχε κανένα άδειασμα του πρωθυπουργού στον αρμόδιο υπουργό. Είπε ότι έγινε μία πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή.

in,gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση